Ήρθε το νέο Kia Picanto. Δείτε τις τιμές του

Ολιστικά ανανεωμένο σε εμφάνιση, κινητήρες και τεχνολογία παρουσιάζεται το Kia Picanto, για το οποίο ανακοινώθηκαν οι τιμές και οι εξοπλισμοί του, για την ελληνική αγορά. Το μίνι Kia ξεκινά από τις 11.690 ευρώ, ενώ όλες οι εκδόσεις του προσφέρονται με έκπτωση 500 ευρώ, ανεξαρτήτως κινητήρα και επιπέδου εξοπλισμού.

Δείτε ακόμα: Προσφορά Kia XCeed με έκπτωση και δωρεάν service

Στο ανανεωμένο Picanto οι σχεδιαστές έχουν διαφοροποιήσει περισσότερο τις εκδόσεις GT-Line και X-Line, ώστε να είναι διακριτή η διαφορά στον προσανατολισμό της κάθε μιας: σπορτίφ το GT-Line, εκδρομικό και με αύρα crossover το X-Line.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέες επενδύσεις και διακοσμητικά, ενώ υπάρχουν επίσης τα πακέτα Lime, Orange, Red και Green που συνδυάζουν χρώματα στις επενδύσεις της καμπίνας, τις ζώνες ασφαλείας και τις ραφές των καθισμάτων. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι η προσφορά τεχνολογίας, με το σύστημα πολυμέσων UVO Connect «Phase II». Το κέντρο ελέγχου είναι η οθόνη αφής των 8 ιντσών στην κορυφή του ταμπλό, συνοδευόμενη από μια μικρότερη 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων.

Δείτε ακόμα: Νέο και επιθετικό Kia Stonic GT Line

Οι δυνατότητες συνδεσιμότητας (Apple CarPlay και Android Auto), τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ανίχνευση τυφλού σημείου, διατήρηση λωρίδας, αυτόματο φρενάρισμα, ανίχνευση κόπωσης οδηγού) και άνεσης (GPS, έλεγχος χώρου για εύρεση θέσης στάθμευσης) συνθέτουν το τεχνολογικό παζλ του κορεατικού μικρού. Τις εντυπώσεις κερδίζει το σύστημα Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, που ανιχνεύει την κίνηση δεξιά-αριστερά και ειδοποιεί τον οδηγό όταν κάνει οπισθοπορεία σε σημείο με περιορισμένη ορατότητα.

Για την κίνησή του υπάρχουν τα μηχανικά σύνολα βενζίνης του 1.0 λτ. 67 PS, των 1.2 λτ. 84 PS και ο 1.0 λτ. Turbo των 100 ίππων. Νέο είναι και το αυτοματοποιημένο κιβώτιο AMT των 5 ταχυτήτων, το οποίο αντικαθιστά το 4άρι αυτόματο.

Δείτε ακόμα: Όλα τα υβριδικά μοντέλα της Kia στην Ελλάδα

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η βασική έκδοση LX Inmotion περιλαμβάνει 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και ράδιο με MP3. Στην επόμενη έκδοση LX Optimum υπάρχουν επιπλέον ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, φιμέ κρύσταλλα, έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών. Στην τρίτη έκδοση EX Premium διατίθενται ακόμα το σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, δίχρωμο δερμάτινο σαλόνι και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

Το GT-Line διαθέτει πρόσθετα δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, κεντρικό υποβραχιόνιο, ζάντες 16 ιντσών, πίσω δισκόφρενα, φώτα LED και το σπορ πακέτο αμαξώματος και εσωτερικού. Το X-Line έχει επιπλέον ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και το off-road πακέτο.

Get it on Google Play Download on the App Store