Ήρθε το νέο Mazda2 σε τιμές που συμφέρουν

Η Mazda λανσάρει στην Ελλάδα το ανανεωμένο Mazda2, το οποίο προσφέρεται σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, οι οποίες ξεκινούν από 16.511 ευρώ (βλ. παρακάτω). Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς Mazda2 το μικρό αυτοκίνητο της ιαπωνικής μάρκας εμφανίζεται με φρέσκα και νεανικά στοιχεία εξωτερικά, αναβαθμισμένο εσωτερικό, δύο νέα χρώματα, καθώς και δύο νέες ειδικές εκδόσεις. Να σημειωθεί ότι το Mazda2 κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και προσφέρεται με 6 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης.

Βελτιώσεις μέσα – έξω

Το ανανεωμένο Mazda2 διακρίνεται στο εσωτερικό από τα νέα διακοσμητικά στοιχεία στο ταμπλό και στους αεραγωγούς, τις νέες ταπετσαρίες και τα περισσότερα χαρακτηριστικά  βασικού εξοπλισμού. Η έκδοση Center Line (από 16.511 ευρώ) περιλαμβάνει φωτιστικά σώματα LED με σύστημα πλύσης προβολέων, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, Cruise Control, A/C, χειριστήρια στο τιμόνι, Bluetooth, DAB ραδιόφωνο, 6 ηχεία και κεντρική οθόνη 8 ιντσών. Διαθέτει επίσης το σύστημα Mazda Connect που πλέον υποστηρίζει Android Auto και ασύρματο Apple CarPlay. Η επόμενη έκδοση Exclusive Line, επιπλέον, εμπλουτίζεται με ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, περισσότερα συστήματα ασφαλείας, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρα βροχής-φώτων, θερμαινόμενο τιμόνι, καθρέφτη με αυτόματη μείωση της έντασης του φωτός και άλλα στοιχεία εξοπλισμού.

Δύο νέες εκδόσεις προστίθενται στην γκάμα του ανανεωμένου Mazda2, η Homura και η Homura Aka. Ξεχωρίζουν για τον σπορ χαρακτήρα τους, αφού προσφέρονται με μαύρες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, μαύρη εσωτερική επένδυση με κόκκινες ραφές, μαύρα καλύμματα καθρεφτών, μαύρη κεραία shark fin, κυψελώδη εμπρός γρίλια με κόκκινες λεπτομέρειες και άλλα χαρακτηριστικά.

Τα επίπεδα εξοπλισμού συμπληρώνουν τα δύο πακέτα που προσφέρονται κατ’ επιλογήν, το πακέτο άνεσης (Convenience Pack) και το πακέτο υποβοήθησης του οδηγού (Driver Assistance Pack). Τα δύο νέα χρώματα είναι τα Aero Grey και Air Steam Blue, αυξάνοντας τις χρωματικές επιλογές στις έντεκα.

Αλλαγές έγιναν ακόμα στις αναρτήσεις με νέες ρυθμίσεις και στο σύστημα G-Vectoring Control Plus (GVC Plus). Επιπλέον βελτιώθηκε η άνεση, χάρη στην καλύτερη ηχομόνωση και τον σχεδιασμό των εμπρός καθισμάτων.

Διαθέσιμοι κινητήρες

Το Mazda2 2023 περιλαμβάνει στην γκάμα του τους γνωστούς κινητήρες των 1.5 λτ. με ισχύ 75, 90 και 115 ίππων. Οι εκδόσεις e-Skyactiv G90 και e-Skyactiv G115 με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι εφοδιασμένες με το σύστημα Mazda Mild Hybrid. Λόγω των χαμηλών εκπομπών CO2 κυκλοφορούν ελεύθερα στο δακτύλιο και δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.

Αρχικές τιμές ανά κινητήρα – μετάδοση:
  • Mazda2 Skyactiv G 75hp: από 16.511 ευρώ
  • Mazda2 e-Skyactiv G 90hp: από 16.976 ευρώ
  • Mazda2 e-Skyactiv G 90hp 6AT: από 18.803 ευρώ
  • Mazda2 e-Skyactiv G 115hp: από 20.606 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store