Ήρθε το νέο Peugeot 3008 με πολλές αλλαγές

Το σημαντικά αναβαθμισμένο Peugeot 3008 με τις πολλές σχεδιαστικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις, ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην Ελληνική αγορά. Το μικρομεσαίο γαλλικό SUV ξεκινά από τις 24.900 ευρώ, ενώ διατίθεται με μια ευρεία γκάμα εκδόσεων και κινητήρων.

Δείτε ακόμα: Καινούργια αυτοκίνητα με 11.000 ευρώ

Το εμπνευσμένο design του νέου Peugeot 3008 διαθέτει στοιχεία που παραπέμπουν σε μια νέα εποχή, με ολοένα και περισσότερη κομψότητα. Επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, νέα Full LED πίσω φωτιστικά σώματα, νέα χρώματα αμαξώματος, καθώς και ένας νέος προαιρετικός εξοπλισμός με την ονομασία «Black Pack», είναι μερικά από αυτά. Επιπλέον, οι εκδόσεις GT/GT Pack, διαθέτουν ειδική μάσκα με ξεχωριστό σχεδιαστικό μοτίβο που αναδεικνύει την στιλιστική αναβάθμιση των συγκεκριμένων εκδόσεων.

Αλλαγές συναντώνται και στο εσωτερικό του, όπου το Peugeot i-Cockpit έχει αναβαθμιστεί παρουσιάζοντας μία ακόμα πιο μοντέρνα εμφάνιση. Την ξεχωριστή του εμφάνιση τονίζουν με την σειρά τους και οι νέες επενδύσεις και διακοσμητικά. Στο επίπεδο της κεντρικής κονσόλας, όλες οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσεως με αυτόματο κιβώτιο, διαθέτουν πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό τους και ειδικό επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης, που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των προγραμμάτων Normal, Sport και Eco. Στις εκδόσεις με το Plug-in hybrid σύστημα κίνησης, ο συγκεκριμένος επιλογέας ρυθμίζει τη λειτουργία μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης: Electric (εργοστασιακή επιλογή κατά την εκκίνηση) / Hybrid / Sport / 4WD (αποκλειστικά στην έκδοση HYBRID4 300).

Δείτε ακόμα: SUV με ντίζελ κινητήρες σε χαμηλές τιμές

Το νέο 3008 προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής Plug-in υβριδικών με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, και με κινητήρες εσωτερικής καύσεως βενζίνης Puretech ή Diesel BlueHDi, που εξασφαλίζουν οδηγική ευχαρίστηση και οικονομία.

Εξαιρετικά αποτελεσματική και δυνατή, η έκδοση HYBRID 4 300 e-EAT8 είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού ενός κινητήρα PureTech 200 hp και δύο ηλεκτροκινητήρων: ο ένας στο μπροστινό μέρος σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 που αποδίδει 110 hp και ο δεύτερος τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με απόδοση 112 hp. Η εκπομπές CO2 ξεκινούν από 29 γρ./χλμ. και η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει έως τα 59 χλμ. Η έκδοση HYBRID με την κίνηση στους δύο τροχούς με 225 hp συνδυάζει έναν κινητήρα PureTech απόδοσης 180 hp με έναν ηλεκτροκινητήρα 110hp, με αυτόματο κιβώτιο e-EAT8. Οι εκπομπές C02 είναι από 30 γρ./χλμ. και αυτονομία ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, έως 56 χλμ.

Δείτε ακόμα: Το πιο πλήρες μικρομεσαίο στις 17.490 ευρώ

Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 13,2 kWh και διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών. Στον στάνταρ εξοπλισμό ένας μονοφασικός φορτιστή 3,7 kW και προαιρετικά ένας μονοφασικός φορτιστής 7,4 kW. Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης ανάλογα με τις συνθήκες κυμαίνονται μεταξύ 2 έως 8 ώρες.

Από την γκάμα των κινητήρων δεν λείπουν και τα μηχανικά σύνολα εσωτερικής καύσης. Πρόκειται για τους βενζίνης 1.2 λτ. PureTech 130 και 1.6 λτ. PureTech 180, καθώς και τον πετρελαίου 1.5 λτ. BlueHDi 130.

Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τα εξής: Active, Active Plus, Allure, Allure Plus και GT. Στην πρώτη έκδοση Active περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με λειτουργία ημέρας & αναγνώριση πεζών, ζάντες 17 ιντσών, αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης πίσω με οπτική και ηχητική ειδοποίηση, προβολείς LED, κουμπί εκκίνησης κινητήρα και ψηφιακό ραδιόφωνο. Η οθόνη αφής 10 ιντσών, το 3D Navigation, η κάμερα οπισθοπορείας και οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες υπάρχουν στο Active Plus. Στο Allure υπάρχουν επιπλέον σύστημα διατήρησης της λωρίδας, αυτόματη λειτουργία φώτων, σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί. Στο Allure Plus προστίθεται το Advanced Grip Control και Adaptive cruise control, ενώ το GT διαθέτει πιο σπορ εξοπλισμό και εμφάνιση, μέσα έξω.

Δείτε ακόμα: Νέο αυτοκίνητο με 200 άλογα στη χαμηλότερη τιμή

Get it on Google Play Download on the App Store