Ήρθε το νέο SUV «διαμάντι» των 2,0 λτ./100 χλμ.

Η κατηγορία των SUV συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα μοντέλα, όπως αντίστοιχα ισχύει και για τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις τους, μεταξύ αυτών και τα Plug-in Hybrid. Μια νέα είσοδος στην Ελληνική αγορά που προέρχεται από την ιαπωνική εταιρεία με τα «τρία διαμάντια», αφορά το ανανεωμένο Mitsubishi Eclipse Cross, το οποίο για πρώτη φορά διατίθεται αποκλειστικά με υβριδικό σύνολο με πρίζα (PHEV).

Εξωτερικά διακρίνεται αμέσως από το ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματός του. Μπροστά ξεχωρίζει η πιο σύγχρονη εκδοχή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Dynamic Shield της Mitsubishi, με νέο προφυλακτήρα, μάσκα και διάταξη των φώτων. Σημαντικά πιο κομψό από πριν είναι το πίσω μέρος του φρεσκαρισμένου Eclipse Cross PHEV, xάρη στο ενιαίο παρμπρίζ, τα νέα φωτιστικά σώματα, την ανασχεδιασμένη πόρτα του χώρου αποσκευών και τον προφυλακτήρα.

Στο θάλαμο των επιβατών του οι πιο βασικές αλλαγές εστιάζονται στο νέο πίνακα οργάνων και στην πλήρως ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα. Εκεί τα βλέμματα τραβά η νέα οθόνη του συστήματος πολυμέσων των 8 ιντσών με τον πιο εύκολο χειρισμό. Επιπλέον, αφαιρέθηκε το μη πρακτικό touchpad, ενώ έχει ενσωματωθεί επιπλέον νέο πάνελ για το σύστημα του κλιματισμού και ηλεκτρονικό χειρόφρενο.

Κάτω από το σπορτίφ σχεδιαστικά αμάξωμα των 4.545 χλστ. μήκους και βάρους 1.900 κιλών φιλοξενείται ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 2.4 λτ. και δύο ηλεκτροκινητήρες. Το θερμικό μοτέρ αποδίδει 98 ίππους και 193 Nm ροπής, το εμπρός ηλεκτρικό μοτέρ έχει ισχύ 82 PS και 137 Nm και το πίσω 95 PS και 195 Nm. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 13,8 kWh προσφέρει αυτονομία έως 45 χλμ., ενώ φορτίζει σε σχεδόν 4 ώρες σε απλή πρίζα 16A. Η Mitsubishi ανακοινώνει κατανάλωση σε μεικτές συνθήκες 2,0 λτ./100 χλμ., εκπομπές CO2 46 γρ./χλμ., 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και 162 χλμ./ώρα τελική. Το σύστημα επιλέγει αυτόματα μεταξύ τριών οδηγικών προφίλ ανάλογα τις συνθήκες: EVSeries Hybrid ή Parallel Hybrid.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, βελτιώσεις έχουν γίνει και στις αναρτήσεις με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση Super-All Wheel Control (S-AWC) Twin Motor 4WD  και τα προγράμματα Tarmac, Gravel, Snow, Normal και Eco, παρέχει καλύτερο έλεγχο και οδική συμπεριφορά σε κάθε τερέν.

Τέλος, η τιμή του Eclipse Cross PHEV ξεκινά από τις 45.900 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store