Ήρθε το πιο ακριβό και οικονομικό Suzuki

Η γκάμα των επιβατικών αυτοκινήτων της Suzuki αποτελείται πλέον από μοντέλα εφοδιασμένα με ήπια υβριδική τεχνολογία (εξαιρείται το επαγγελματικό πλέον Jimny), ενώ πρόσφατα προστέθηκε το νέο full hybrid station wagon Swace. Αυτό βασίζεται στο νέο Toyota Corolla Touring Sports, με τις διαφορές μεταξύ των δύο οχημάτων να είναι ελάχιστες.

Τώρα και για πρώτη φορά, η Suzuki εισέρχεται στην κατηγορία των plug-in hybrid, με το SUV μοντέλο Across. Πρόκειται για τη ναυαρχίδα της ιαπωνικής μάρκας, με τιμή υψηλότερη από όποιο άλλο Suzuki, αλλά και με τη χαμηλότερη κατανάλωση σε βενζίνη. Το Across αποτελεί το δίδυμο αδελφάκι του Toyota RAV4 Plug-in hybrid, με τα δύο αυτοκίνητα να είναι πανομοιότυπα και τις μόνες διαφορές να εντοπίζονται στον σχεδιασμό του εμπρός τμήματος των αμαξωμάτων τους.

Το υβριδικό με πρίζα κινητήριο σύνολο του Suzuki Across αποτελείται από τον 2.5 λτ. κινητήρα βενζίνης Dynamic Force ισχύος 185 ίππων και 227 Nm ροπής και δύο ηλεκτροκινητήρες. Το εμπρός ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 182 ίππους και 270 Nm ροπής και το πίσω φτάνει τους 54 ίππους και τα 121 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί την ενέργειά του από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 18,1 kWh (50,9 Ah), που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του αυτοκινήτου, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω ενός E-CVT κιβωτίου ταχυτήτων.

Η συνδυαστική ισχύς των 306 ίππων επιταχύνει το βάρους 2 τόνων Across στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,0 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. Παράλληλα, με μόνο τη χρήση μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας, το Across μπορεί να διανύσει έως 75 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η μεικτή κατανάλωση βενζίνης είναι 1,0 λτ./100 χλμ., του ρεύματος είναι 16,6 kWh/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 22 γρ./χλμ. Το Plug-in Hybrid σύστημα περιλαμβάνει τα προφίλ οδήγησης EV, Auto EV/HV, HV και battery charger. Επιπλέον, το Trail Mode λειτουργεί σαν διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για καλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρά οδοστρώματα.

Στην Ελλάδα, η τιμή του Across διαμορφώνεται στις 52.180 ευρώ, σε μία και πολύ πλούσια εξοπλισμένη έκδοση. Ενδεικτικά περιλαμβάνει 7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, οθόνη αφής 9 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, adaptive cruise control, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, φώτα LED, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, αυτόματο κλιματισμό κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store