Με τιμή από 30.186 ευρώ το Honda e στην Ελλάδα

Η Honda ανακοίνωσε για την ελληνική αγορά τις τιμές του μικρού αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Honda e, που αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις τον Σεπτέμβριο του 2020. Μία μία άφιξη που συμπίπτει με την εφαρμογή του νέου περιβαλλοντικού νόμου ο οποίος παρέχει επιδότηση, ύψους έως 6.000 ευρώ, για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος (BEV).

Δείτε ακόμα: Από 21.700 ευρώ το νέο Honda Jazz

Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, τη βασική e και την Advance, οι τιμές του Honda e, διαμορφώνονται στα 30.186 ευρώ τελική λιανική τιμή με επιδότηση για τη βασική έκδοση και στα 34.274 ευρώ τελική λιανική τιμή με επιδότηση για την έκδοση Advance.

Πιο αναλυτικά:

Το Honda e διατίθεται σε δυο εκδόσεις, τη βασική των 136 ίππων και την πιο ισχυρή Advance των 154 ίππων, με την ροπή να αγγίζει σε αμφότερες τα 315 Nm. Η ισχυρότερη επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 8,3 δλ. και η πρώτη σε 9,0 δλ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 145 χλμ./ώρα και στα δύο. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 35,5 kWh, φορτίζουν στο 80% της χωρητικότητας τους εντός 30 λεπτών και μπορούν να προσφέρουν αυτονομία έως 220 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμα: Γιατί το νέο Honda Civic Type R έχει τρεις εξατμίσεις;

Η κίνηση στο μήκους 3.895 χλστ. αμάξωμα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, για τους οποίους υπάρχει σύστημα torque vectoring για καλύτερη συμπεριφορά και μεγαλύτερη ευελιξία στις κλειστές στροφές. Ικανότητα η οποία ενισχύεται και από το απόλυτο ζύγισμα, μιας και η κατανομή βάρους είναι 50:50, με την μπαταρία να είναι τοποθετημένη κεντρικά και χαμηλά.

Δείτε ακόμα: Ανοίγει η πλατφόρμα επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων

Get it on Google Play Download on the App Store