Νέο Mazda2 Hybrid με τιμή από 18.692 ευρώ

Το νέο Mazda2 Hybrid, φέρνει για πρώτη φορά την αυτοφορτιζόμενη, πλήρως υβριδική τεχνολογία κινητήρων στην γκάμα της Mazda. Ουσιαστικά πρόκειται για το γνωστό σε όλους νέο Toyota Yaris Hybrid, αλλά με τα σήματα της Mazda. Ωστόσο, οι τιμές διαφέρουν όπως και οι εκδόσεις εξοπλισμού.

Το Mazda2 Hybrid συνδυάζει έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.490 κ.εκ. απόδοσης 93 ίππων, με ένα ηλεκτροκινητήρα 80 ίππων, για συνολική ισχύ 116 ίππων. Το νέο υβριδικό αυτοκίνητο της Mazda με το e-CVT κιβώτιο ταχυτήτων έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 3,8-4,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 87-93 γρ./χλμ. (εξαρτάται από το μέγεθος του τροχού 15 ή 16 ιντσών).

Στην εκκίνηση, το όχημα λειτουργεί αυτόματα σε λειτουργία EV, ενώ κατά την κανονική οδήγηση, η κατανομή ισχύος ρυθμίζεται μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα για βέλτιστη απόδοση και την καλύτερη δυνατή απόδοση καυσίμου. Στην επιβράδυνση και την πέδηση, η κινητική ενέργεια ανακτάται ως ηλεκτρική ενέργεια για αποθήκευση στη μπαταρία υψηλής απόδοσης. Το επίπεδο ισχύος της μπαταρίας ρυθμίζεται συνεχώς μέσω μιας γεννήτριας που κινείται από τον κινητήρα, για να εξαλείψει οποιαδήποτε ανάγκη επαναφόρτισης του συστήματος από εξωτερική πηγή.

Παράλληλα με το Mazda2 Hybrid θα συνεχίσει να πωλείται κανονικά και το Mazda2. Έτσι η Mazda πλέον προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στα αυτοκίνητα πόλης, με το Mazda2 να κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και να προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο και κινητήρα MHybrid SkyactivG90. Το σημαντικό είναι ότι και με τις δύο επιλογές ο πελάτης δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στο δακτύλιο.

Το νέο Mazda2 Hybrid είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες στο δίκτυο Επισήμων Εμπόρων Mazda στις παρακάτω τιμές:

Έκδοση Τιμή
Pure 18.692 €
Pure Plus 19.720 €
Agile 21.219 €
Agile Comfort 22.376 €
Agile Comfort Safety 23.354 €
Select 23.754 €
Select Panoramic Sunroof 24.854 €

 

Στον εξοπλισμό της αρχικής έκδοσης Pure ανήκουν 8 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, κεντρική οθόνη 7 ιντσών, αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, αυτόματοι προβολείς και φώτα. Το Plus ενσωματώνει επιπλέον δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, αισθητήρα βροχής, θερμαινόμενους καθρέπτες, θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και διαφορετικές επενδύσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store