Οι τιμές των νέων Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Οι ανανεωμένες Alfa Romeo Giulia και Stelvio ΜΥ20 είναι διαθέσιμες με μία σειρά τεχνολογικών αναβαθμίσεων που ενισχύουν περεταίρω τα επίπεδα άνεσης, ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης.

Δείτε ακόμη: Alfa Romeo Giulia QV κυνηγάει Ferrari 812 (+video)

Αμφότερες εφοδιάζονται με μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που προσφέρουν επίπεδο αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχονται αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού.

Τα βασικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζονται τα μοντέλα ΜΥ2020 είναι: το Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας), το Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας), το Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας) και το Traffic Sign Recognition (σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας).

Δείτε ακόμη: H Alfa Romeo ετοιμάζει Giulia GTA με 620 άλογα!

Αναβαθμισμένο με την σειρά του είναι και το σύστημα πολυμέσων με τη νέα σε εμφάνιση και με νέο λογισμικό οθόνη αφής των 8,8 ιντσών. Επίσης, στο κέντρο του πίνακα οργάνων κυριαρχεί η νέα οθόνη TFT των 7 ιντσών. Η νέα κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μεγαλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρο ασύρματης φόρτισης. Νέος είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ ανανεωμένος είναι και ο περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων.

Δείτε ακόμη: Οι Γερμανοί βραβεύουν την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Οι Giulia και Stelvio MY20 προσφέρονται με μια ευρεία γκάμα turbo κινητήρων βενζίνης και diesel, αλλά και νέες εκδόσεις με έμπνευση από την πλούσια ιστορία της μάρκας.

Η Giulia εφοδιάζεται με τον κινητήρα βενζίνης 2.0ΤΒ με απόδοση 200 ή 280 ίππους. Διαθέσιμος είναι και ο κινητήρας Diesel 2.2TD σε εκδόσεις με απόδοση 190 ή 210 ίππους. Όλα τα σύνολο συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με δυνατότητα χειροκίνητης σειριακής λειτουργίας, ενώ ανάλογα με την έκδοση η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ή και στους τέσσερις μέσω του προηγμένου συστήματος Q4.

Δείτε ακόμη: Πόσες Alfa Romeo 4C πουλήθηκαν το 2019;

Για πρώτη φορά διαθέσιμη είναι η σπορ έκδοση Sprint με κινητήρες 200 (βενζίνη) και 190 (diesel) ίππων αποτελώντας την ιδανική εισαγωγή δίπλα στις κορυφαίες Veloce και Veloce Ti. Επίσης για πρώτη φορά η έκδοση Veloce με τον κινητήρα βενζίνης είναι διαθέσιμη και με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από 43.500 ευρώ (Giulia) και τις 57.000 ευρώ (Stelvio).

Δείτε ακόμη: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio κοντράρει Lambo Urus!

Get it on Google Play Download on the App Store