Οι τιμές του ανανεωμένου Skoda Kodiaq

Η Skoda ανανεώνει ριζικά το Kodiaq, το πολύ επιτυχημένο της SUV, περίπου τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμά του στην αγορά. Το ανανεωμένο Kodiaq ξεχωρίζει σχεδιαστικά, με εμφανή τη συνάφεια με τα πιο πρόσφατα μοντέλα της μάρκας.

Η οπτική εντύπωση ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τη νέα εξαγωνική, πιο όρθια μάσκα Skoda. Οι λεπτότεροι, πιο δυναμικοί προβολείς διαθέτουν τώρα τεχνολογία LED ως στάνταρ ενώ προαιρετικά – πρεμιέρα στο Kodiaq – διατίθενται προβολείς full-LED Matrix. Λεπτομέρειες εφέ αλουμινίου στην μπροστινή και την πίσω ποδιά υπογραμμίζουν τη στιβαρή εμφάνιση. Οι σχεδιαστές έχουν βελτιστοποιήσει αεροδυναμικά πολλά σημεία του αυτοκινήτου, όπως προφυλακτήρες και θόλους τροχών ενώ σε αυτό συμβάλλει και ένα νέο, γυαλιστερό μαύρο πίσω σπόιλερ. Στο Kodiaq RS η αεροδυναμική βελτιώνεται και από τις ζάντες αλουμινίου 19 και 20 ιντσών που διαθέτουν αφαιρούμενα καλύμματα.

Στο εσωτερικό, η ανανέωση είναι αισθητή, χάρη σε νέα διακοσμητικά, πρόσθετες ραφές και το εκτεταμένο φάσμα λειτουργιών του ατμοσφαιρικού φωτισμού LED. Για πρώτη φορά, διαθέσιμα εργονομικά καθίσματα με διάτρητο δέρμα και ηλεκτρική ρύθμιση πολλαπλών σταδίων, εξαερισμό και λειτουργία μασάζ. Διαθέσιμα επίσης οικολογικά καθίσματα για τα επίπεδα εξοπλισμού Ambition και Style με υψηλής ποιότητας, βιώσιμες ταπετσαρίες από vegan, ανακυκλωμένα υλικά.

Το νέο Skoda Kodiaq μπορεί να εξοπλιστεί με ψηφιακό πίνακα οργάνων, το γνωστό Virtual Cockpit. Η 10,25 ιντσών οθόνη προσφέρει πέντε προσαρμόσιμες και επανασχεδιασμένες διατάξεις. Το προαιρετικό σύστημα ήχου Canton με συνολική απόδοση 625 Watt, έχει επίσης βελτιωθεί. Εκτός από το κεντρικό ηχείο στο ταμπλό και το υπογούφερ στο πορτμπαγκάζ, το σύστημα έρχεται τώρα με δέκα ηχεία (προηγουμένως, οκτώ). Τα δύο νέα ηχεία βρίσκονται στα πάνελ της μπροστινής πόρτας και πλαισιώνονται από δακτύλιο χρωμίου.

Όλοι οι κινητήρες που εξοπλίζουν το νέο Skoda Kodiaq – οι δύο βενζινοκινητήρες που παράγουν 150 PS (110 kW) και 190 PS (140 kW), καθώς και οι δύο πετρελαιοκινητήρες με ισχύ 150 PS (110 kW) και 200 PS (147 kW) – προέρχονται από την οικογένεια κινητήρων EVO του Volkswagen Group και χαρακτηρίζονται για την άφθονη ισχύ, την αποδοτική λειτουργία και τη χαμηλή εκπομπή ρύπων. Ο κορυφαίος κινητήρας της γκάμας εξοπλίζει το επίσης ανανεωμένο, σπορ Kodiaq RS. Ο ντίζελ biturbo που χρησιμοποιήθηκε στο προηγούμενο μοντέλο, έχει αντικατασταθεί από ένα νέο, ισχυρότερο βενζινοκινητήρα TSI με ισχύ 245 PS (180 kW). Αυτός ο κινητήρας είναι ελαφρύτερος κατά 60 κιλά και προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Το ευρύ φάσμα των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού του Skoda Kodiaq περιλαμβάνει τώρα τη βελτιωμένη έκδοση του Crew Protect Assist, η οποία διαθέτει επιπλέον αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος, για έγκαιρη προειδοποίηση σε κίνδυνο σύγκρουσης. Υπάρχουν δύο επιλογές Travel Assist που – ανάλογα με την έκδοση – ενσωματώνουν πέντε έως οκτώ προηγμένα συστήματα υποβοήθησης. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Predictive Cruise Control, το Adaptive Lane Assist και μια βελτιωμένη έκδοση του Traffic Sign Recognition. Φυσικά, το νέο Kodiaq ως γνήσιο Skoda διαθέτει μεγάλη ποικιλία Simply Clever λεπτομερειών.

Οι τιμές και εκδόσεις του ανανεωμένου Skoda Kodiaq για την ελληνική αγορά είναι οι εξής:

  • Kodiaq Ambition 1.5 TSI ACT 150 PS: 27.000 ευρώ
  • Kodiaq Ambition 1.5 TSI ACT 150 PS DSG7: 31.500 ευρώ
  • Kodiaq Sportline 1.5 TSI ACT 150 PS DSG7: 38.200 ευρώ
  • Kodiaq Ambition 2.0 TDI 150 PS DSG7: 31.900 ευρώ
  • Kodiaq Style 2.0 TDI 150 PS DSG7: 38.900 ευρώ
  • Kodiaq Sportline 2.0 TDI 150 PS DSG7: 39.900 ευρώ
  • Kodiaq Ambition 2.0 TDI 150 PS DSG7 4×4: 36.300 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store