Οι τιμές του DS 7 Crossback E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid

Το κορυφαίο μοντέλο της DS -τουλάχιστον μέχρι τον ερχομό του 9- ήρθε στην Ελλάδα! Το DS 7 Crossback E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid συνδυάζει ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2, με εξαιρετικές επιδόσεις και απαράμιλλη πολυτέλεια.

Ο 1.600άρης υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος PureTech αποδίδει 200 ίππους και συνεργάζεται με δυο ηλεκτροκινητήρες, συνδυαστικής απόδοσης 220 ίππων (110 ίπποι έκαστος), και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2kWh. Ο ένας εξ αυτών βρίσκεται τοποθετημένος στον πίσω άξονα, καθιστώντας το υβριδικό DS 7 Crossback τετρακίνητο, με την ισχύ να μεταφέρεται από ένα drive-by-wire αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεω. Η συνολική ισχύς ανέρχεται στους 300 ίππους και τα 520 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δλ., τελική 240 χλμ./ώρα και μέση κατανάλωση μόλις 1,3 λίτρων/100 χλμ.!

Δείτε ακόμα: Νέο DS 9 με 5 μέτρα μήκος και έως 360 ίππους (+video)

Οι εκπομπές ρύπων δεν ξεπερνούν τα 30 γρ.CO2/χλμ. και εξαιρούν το κορυφαίο DS 7 από τα τέλη κυκλοφορίας. Η ηλεκτρική αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 58 χιλιόμετρα, ενώ η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί 7 ώρες και 20 λεπτά σε οικιακή πρίζα. Με τη χρήση wall box 7,4kW ο χρόνος μειώνεται στη 1 ώρα και 45 λέπτα.

Το υβριδικό σύστημα συνεπικουρείται από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας BRAKE και το E-SAVE, που δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να κρατάει «κάβα» 10-20 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας για παν ενδεχόμενο, ανεξαρτήτως στυλ οδήγησης (όταν το E-SAVE είναι ενεργοποιημένο, δηλαδή). Η πλήρης φόρτιση διαρκεί 2 ώρες, σε περίπτωση χρήσης ταχυφορτιστή, και 8 για τις κλασικές οικιακές πρίζες. Εκτός του E-SAVE, το Crossback διαθέτει ακόμα 4 προγράμματα λειτουργίαςZero Emission (για κίνηση αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες), Sport Mode (για βελτιστοποίηση των επιδόσεων και της ισχύος), Hybrid Mode (η κανονική λειτουργία του συστήματος, δηλαδή, που εναλλάσσει κατά βούληση θερμικό με ηλεκτρικά μοτέρ) και 4WD (για κίνηση σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης ή εκτός δρόμου).

To DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Plug-In Hybrid, παρέχεται με υπηρεσίες τηλεματικής, χωρίς καμία απολύτως χρέωση και εφ’ όρου ζωής, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να ελέγχουν και να διαχειρίζονται εξ’ αποστάσεως το αυτοκίνητό τους. Συγκεκριμένα, με την υπηρεσία E-TENSE Remote Control, η οποία προσφέρεται μέσω της εφαρμογής MyDS, ο κάτοχος έχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία φόρτισης του αυτοκινήτου του: το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, την αυτονομία και το χρόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της φόρτισης.

Παράλληλα μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας κατά τη διάρκεια της φόρτισής του (λαμβάνοντας ενέργεια από την πηγή και όχι από την μπαταρία, ώστε να μην επηρεαστεί η αυτονομία) ή να προγραμματίσει τη φόρτιση στο σπίτι του, ώστε να επωφεληθεί από τα χαμηλότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ίδιες δυνατότητες παρέχονται μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή DS 7 Crossback 1.5 BlueHDi 130 PS

To DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Plug-In Hybrid διατίθεται στην Ελλάδα, σε τρεις εκδόσεις. Η Be Chic ξεκινά από τις 53.890 ευρώ, η αμέσως επόμενη So Chic ανεβαίνει στις 54.890 ευρώ, ενώ η κορυφαία Performance Line φτάνει στις 55.650 ευρώ. Τα επικουρικά συστήματα ασφαλείας (αυτόματο φρενάρισμα, ενεργή διατήρηση λωρίδας, ανίχνευση σήμανσης και ορίων ταχύτητας) είναι στάνταρ από τη βασική έκδοση, όπως και το Coffee Break Alert που ανιχνεύει τα επίπεδα κόπωσης του οδηγού και τον ενημερώνει για διάλειμμα, όταν διαγνώσει κούραση και επικείμενη υπνηλία.

 

Get it on Google Play Download on the App Store