Οι τιμές του Hyundai που καίει 1,38 λτ./100 χλμ.

Με την προσθήκη ενός plug-in υβριδικού κινητήρα, το πιο δημοφιλές SUV της Hyundai προσφέρει την ευρύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων συστημάτων μετάδοσης στην κατηγορία του. Το ολοκαίνουριο Tucson Plug-in Hybrid είναι εξοπλισμένο με ένα ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα μετάδοσης, το οποίο βασίζεται στον 3ης γενιάς 1.6 T-GDi Smartstream. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 66,9 kW (91 PS) με μέγιστη ροπή 304 Nm και μια μπαταρία πολυμερών λιθίου 13,8 kWh. O κινητήρας βενζίνης και ο ηλεκτροκινητήρας συνδυαστικά παρέχουν μέγιστη ισχύ 265 PS και μέγιστη ροπή 350 Nm. Το σύστημα συνδυάζεται με ειδικό αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων (6AT) με έλεγχο μέσω πλήκτρων και στάνταρ τετρακίνηση ΗTRAC, ενώ η κατανάλωση είναι 1,38 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 31 γρ./χλμ.

Το plug-in υβριδικό σύστημα του ολοκαίνουριου Tucson επιτρέπει μέγιστη οικονομία καυσίμου σε συνδυασμό με μεγάλη οδηγική απόλαυση. Όπως συμβαίνει με όλα τα υβριδικά οχήματα έτσι και στο νέο Tucson Plug-in Hybrid όταν οι ταχύτητες είναι χαμηλές κινείται μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα την οδήγηση χωρίς θόρυβο και χωρίς κατανάλωση καυσίμου. Οι οδηγοί μπορούν επίσης, όποτε το θελήσουν να μετακινούνται αποκλειστικά ηλεκτρικά με το πάτημα του αντίστοιχου κουμπιού, αξιοποιώντας μια καθαρά ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα. Εξοπλισμένο με ενσωματωμένο φορτιστή 7,2 kW, το Tucson Plug-in Hybrid μπορεί να φορτιστεί είτε σε σταθμό φόρτισης EV ή με τη χρήση οικιακής παροχής ρεύματος (σούκο ή wall box). Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση της μπαταρίας υψηλής τάσης στο δάπεδο, το Tucson Plug-in Hybrid προσφέρει άνεση και μεγάλο χώρο για τα πόδια. Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν 955 χλστ. χώρο για τα πόδια τους. Ταυτόχρονα ο χώρος του πορτμπαγκάζ έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του, διαθέτοντας συνολικά 558 λίτρα (+ 9%) για αποσκευές με τα καθίσματα στην κανονική τους θέση και μέχρι 1.737 λίτρα (+ 15%) με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.

Η τετρακίνηση (4WD) στο ολοκαίνουριο Tucson Plug-in Hybrid είναι στάνταρ προσφέροντας πραγματική αίσθηση SUV. Είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία τετρακίνησης Hyundai HTRAC και επιλογέα Terrain Mode για ασφαλή οδήγηση σε δύσκολα εδάφη. Το HTRAC μπορεί να κατανέμει μεταβαλλόμενη ροπή στους εμπρός και τους πίσω τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης και την κατάσταση οδήγησης, ενώ ο επιλογέας Terrain Mode βελτιστοποιεί την ισχύ, τη ροπή και το φρενάρισμα ανάλογα με τις οδικές συνθήκες που έχουν επιλεγεί από τον οδηγό.

Η προαιρετική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (ECS) χρησιμοποιεί τεχνολογία ενεργητικών αμορτισέρ για να παρέχει ευέλικτα χαρακτηριστικά οδήγησης, ανάλογα με τις συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού. Το ECS ελέγχει αυτόματα και συνεχώς τα αμορτισέρ για μεγιστοποίηση της άνεσης και των επιδόσεων. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να προσαρμόσουν το ECS και τα χαρακτηριστικά του συστήματος διεύθυνσης επιλέγοντας Eco ή Sport Mode.

Όπως και οι άλλες εκδόσεις, έτσι και η plug-in υβριδική έκδοση του ολοκαίνουριου Tucson ξεχωρίζει για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό, εξωτερικά και στο εσωτερικό. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται προβολείς Full LED, 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου, κλιματισμός τριών ζωνών, ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών και μια οθόνη AVN 10,25 ιντσών, συν όλα τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού.

Το ολοκαίνουριο Tucson Plug-in Hybrid είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις 4×4 με τιμή εκκίνησης τα 44.990€. Αντίστοιχα η δεύτερη έκδοση διατίθεται στα 46.990€.

Get it on Google Play Download on the App Store