Οι τιμές του Jeep Avenger στην Ελλάδα

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Jeep κατέκτησε τον τίτλο Car Of The Year 2023 και είναι διαθέσιμο πλέον στην Ελλάδα, έχοντας πραγματοποιήσει ένα ιδανικό ξεκίνημα από τις πρώτες μέρες που παρουσιάστηκε, όταν συγκέντρωσε 10.000 προ-παραγγελίες λίγο μετά το ντεμπούτο του.

Το Avenger ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά σε τέσσερις εκδόσεις (Avenger, Longitude, Altitude και Summit), οι οποίες μπορούν να διαμορφωθούν περαιτέρω με μια σειρά πακέτων εξοπλισμού, αλλά και αυθεντικών αξεσουάρ, εξασφαλίζοντας την απόλυτη εξατομίκευση του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις προτιμήσεις κάθε αγοραστή. Κοινός παρονομαστής αποτελεί για όλες τις εκδόσεις το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: φωτιστικά σώματα τεχνολογίας full-LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων και ψηφιακή οθόνη συστήματος πολυμέσων με διάσταση 10,25 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, αλλά και τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control.

Δυναμικό, με νεανικό χαρακτήρα, τεχνολογία αιχμής και 100% ηλεκτρικό, το Avenger διατηρεί στο ακέραιο το αυθεντικό DNA της μάρκας. Εφοδιασμένο με ένα νέο σύνολο μπαταριών χωρητικότητας 54 kWh και ηλεκτροκινητήρα ισχύος 156 ίππων και 260 Nm ροπής, το Avenger επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ. και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα, προσφέροντας αυτονομία 400 χλμ. σε μεικτές συνθήκες και 550 χλμ. σε κίνηση σε αστικό περιβάλλον. Η πλήρης φόρτιση σε παροχή 11 kW διαρκεί 5 ώρες και 34 λεπτά, ενώ σε ταχυφορτιστή 100 kW πάει από το 20 στο 80% μέσα σε 24 λεπτά. Την ίδια στιγμή, παρά τις κόμπακτ διαστάσεις του (4.084 χλστ. μήκος), προσφέρει αρκετούς χώρους για τέσσερις επιβάτες, καθώς και χώρο αποσκευών 380 λίτρων.

Με στόχο να προσφέρει μια «συμπυκνωμένη εμπειρία ελευθερίας», το Avenger παράλληλα με τις συμπαγείς του διαστάσεις αποτελεί και το πρώτο προσθιοκίνητο Jeep που εφοδιάζεται με τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control. Το πρώτο ανάλογα με την κατάσταση του οδοστρώματος (χιόνι, λάσπη, άμμος, κτλ.) βελτιστοποιεί τα επίπεδα πρόσφυσης, ενώ το δεύτερο επιτρέπει την ασφαλή κατάβαση με απόλυτο έλεγχο ακόμα και σε διαδρομές με χαμηλή πρόσφυση. Την ίδια στιγμή, σε συνδυασμό με τα 200 χλστ. απόστασης από το έδαφος, και τις κορυφαίες για την κατηγορία γωνίες προσέγγισης (20 μοίρες), ράμπας (20 μοίρες) και διαφυγής (32 μοίρες), το Avenger εκπλήσσει θετικά και με τις εκτός δρόμου δυνατότητές του.

Η βασική τιμή του Avenger ορίζεται στις 36.500 ευρώ, που γίνονται 27.500 ευρώ με την κρατική επιδότηση αγοράς του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’». Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ., ενώ η μπαταρία έχει 8ετή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. Οι αφίξεις των πρώτων αυτοκινήτων στην Ελλάδα αναμένεται εντός του 2ου τριμήνου του έτους.

Αναλυτικά οι τιμές όλων των εκδόσεων, προ και κατόπιν επιδότησης


*Η τιμή περιλαμβάνει όφελος κρατικού προγράμματος επιδότησης (8.000 ευρώ επιδότηση + 1.000 ευρώ για απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου).

Get it on Google Play Download on the App Store