Οι τιμές του νέου Nissan Juke 1.6 Hybrid 145 PS

Η Nissan εξηλεκτρίζει για πρώτη φορά το Juke, μέσω του νέου φουλ υβριδικού Juke 1.6 Hybrid, για το οποίο ανακοινώθηκαν οι τιμές και εκδόσεις του για την ελληνική αγορά.

Η ιαπωνική μάρκα αναφέρει ότι σε αστικές συνθήκες μπορεί να κινείται έως 80% ηλεκτρικά, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου έως 40%. To full hybrid σύνολο με τη συνδυαστική ισχύ των 145 ίππων αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης 1.6 λτ. 94 ίππων και 148 Nm ροπής και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 49 ίππων και 205 Nm ροπής. Το σύστημα ενσωματώνει και μια μίζα/γεννήτρια 20 ίππων, μαζί και την υδρόψυκτη μπαταρία των 1,2 kWh. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,1 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 166 χλμ./ώρα. Το Juke Hybrid με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων multi-mode καταναλώνει 5,1 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 115 γρ./χλμ. CO2.

To Juke Hybrid εκκινεί πάντα με τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ μπορεί να φτάσει έως τα 55 χλμ./ώρα μόνο με ηλεκτρική λειτουργία. Διαθέτει διακόπτη λειτουργίας EV και τα προφίλ οδήγησης, τα EcoNormal και Sport. Πρόσθετα, εξοπλίζεται με το σύστημα e-Pedal, που βοηθά στην επιβράδυνση, δίχως να πατιέται το πεντάλ των φρένων.

Εξωτερικά τη διαφορά κάνουν τα λογότυπα «Hybrid», το νέο σήμα της Nissan, η μάσκα με τα μικρότερα ανοίγματα, ο ανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας και τα νέα σχέδια ζαντών. Στο εσωτερικό τα νέα όργανα στον αντίστοιχο πίνακα δείχνουν την ταχύτητα (δεξιά) και το μετρητή ισχύος (αριστερά), συν ένα ακόμα δείκτη που αναγράφει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Το πορτ μπαγκάζ μίκρυνε κατά 68 λτ. λόγω της τοποθέτησης της μπαταρίας, αλλά και πάλι είναι αρκετό στα 354 λτ., ωστόσο οι χώροι για τους επιβάτες παρέμειναν αμετάβλητοι.

Το νέο Juke Hybrid ξεκινά από την τρίτη εξοπλιστική έκδοση N-Connecta, στην τιμή των 31.900 ευρώ. Περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, αναγνώριση οδικών σημάτων, οθόνη αφής 8 ιντσών, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, οθόνη TFT 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και πολλά ακόμη.

Επόμενη έκδοση είναι η κορυφαία Techna στην τιμή των 35.900 ευρώ. Επιπλέον διαθέτει στον εξοπλισμό προειδοποίηση τυφλού σημείου, προειδοποίηση κάθετης κίνησης αντικειμένου κατά την οπισθοπορεία, προσαρμοζόμενο cruise control, αμάξωμα με διχρωμία, 19άρες ζάντες, μερικώς δερμάτινα (συνθετικά) καθίσματα, ατμοσφαιρικό φωτισμό, κάμερα περιμετρικής θέασης, σύστημα πλοήγησης και ηχοσύστημα Bose.

Get it on Google Play Download on the App Store