Σε τιμή σκούτερ το Citroen Ami στην Ελλάδα

Το λιλιπούτιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Citroen Ami είναι διαθέσιμο στη χώρα μας και απευθύνεται σε όλο το αγοραστικό κοινό, είτε αυτοί είναι ιδιώτες, είτε είναι εταιρικοί πελάτες.

Το όχημα μικροκινητικότητας έχει δημιουργήσει μία νέα κατηγορία στην αγορά μέσω των διακριτικών του χαρακτηριστικών: προσβασιμότητα (από την ηλικία των 16 ετών στην Ελλάδα) και τιμή, συμπαγείς διαστάσεις που διευκολύνουν την οδήγηση και το παρκάρισμα, ενώ μπορεί να μεταφέρει άνετα δύο άτομα. Η φόρτισή του είναι απλοποιημένη, καθώς σε μόλις τρεις ώρες μέσω μιας κανονικής/οικιακής πρίζας 220V η μπαταρία ιόντων λιθίου των 5,5 kWh επανακτά την πλήρη αυτονομία της.

H τιμή εκκίνησης του οχήματος που ανέρχεται στις 6.500 ευρώ με το πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης Β΄ Κύκλου Δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά», ενώ για κάτω από 29 ετών η κρατική επιδότηση αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ και η τελική τιμή του οχήματος δε ξεπερνά τις 5.500 ευρώ! Χωρίς την επιδότηση κοστίζει από 9.500 ευρώ.

Στον «σπαρτιάτικο» βασικό του εξοπλισμό ανήκουν φώτα LED, γυάλινη πανοραμική οροφή, ανακλινόμενα πλαϊνά τζάμια, θύρα USB, σύστημα θέρμανσης και τροχοί 14 ιντσών. Πρόσθετα διατίθενται διάφορα αυτοκόλλητα και διακοσμητικά.

Το Ami έχει μήκος 2.410 χλστ., πλάτος 1.360 χλστ., ύψος 1.525 χλστ. και μεταξόνιο 1.728 χλστ. Είναι αυστηρά 2θέσιο, με αποθηκευτικούς χώρους 64 λίτρων, δηλαδή για τα πολύ απαραίτητα. Την κίνηση του βάρους 471 κιλών αμαξώματος αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 8 ίππων και 9,6 Nm ροπής, το οποίο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης. Οι επιδόσεις του είναι αναμενόμενα αργές, αφού επιταχύνει από στάση έως την τελική ταχύτητα των 45 χλμ./ώρα σε 10 δλ. Η αυτονομία φτάνει τα 75 χιλιόμετρα, με μεικτή κατανάλωση 11,9 kWh/100 χλμ.

Όσον αφορά το επαγγελματικό μονοθέσιο My Ami Cargo, ο συνολικός όγκος φόρτωσης ξεπερνά τα 400 λίτρα και το ωφέλιμο φορτίο φθάνει τα 140 κιλά. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδια με το επιβατικό Ami. Η τιμή του με την κρατική επιδότηση ξεκινάει από 6.800 ευρώ (9.800 ευρώ χωρίς την επιδότηση).

Get it on Google Play Download on the App Store