Στις εκθέσεις η νέα Skoda Fabia (+τιμές & εξοπλισμός)

Η αναμονή για τη νέα Skoda Fabia έληξε, αφού βρίσκεται στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της μάρκας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη δουν από κοντά. Από την πρώτη κιόλας ματιά γίνεται αντιληπτή η πλήρης αναβάθμιση που έχει γίνει συγκριτικά με την προγενέστερη Fabia, καθώς το μόνο κοινό τους στοιχείο είναι η ονομασία.

Καταρχήν, η τέταρτης γενιάς Fabia βασίζεται για πρώτη φορά στην πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου Volkswagen και έχει μήκος 4.108 χλστ. Επιπλέον κερδίζει τις εντυπώσεις με τον κομψό και δυναμικό σχεδιασμό, από όποια πλευρά και να τη δει κανείς. Πλήρως αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, όπου ακολουθείται η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας με τη μινιμάλ και σύγχρονη αισθητική. Στο κέντρο της κονσόλας κυριαρχεί η οθόνη του συστήματος infotainment και πιο κάτω βρίσκονται τα «φυσικά» χειριστήρια για τον κλιματισμό. Σημεία αναφοράς αποτελούν ακόμα το τιμόνι με τις δύο ακτίνες και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (ανάλογα την έκδοση).

Από πλευράς κατασκευής, τα σκληρά πλαστικά είναι συμπαγή και γεροδεμένα, ενώ ευχάριστη νότα αποτελεί το πάνελ με το ύφασμα και τις ραφές. Με την αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων μεγάλωσαν και οι χώροι. Στην καμπίνα φιλοξενούνται άνετα τέσσερις επιβάτες, έχοντας στη διάθεσή τους 380 λίτρα για τις αποσκευές.

Οι τιμές για τη νέα Skoda Fabia ξεκινούν από τις 14.990 ευρώ στην έκδοση 1.0 MPI 80 PS Active και από 17.500 ευρώ για το 1.0 TSI 110 PS Ambition. Με το πιο δυνατό μοτέρ προσφέρεται και με το 7άρι DSG, από 20.650 ευρώ. Από το βασικό Active ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, οθόνη αφής 6,5 ιντσών, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και φώτα LED. Στην Ambition υπάρχουν ακόμα αισθητήρες φωτός, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων και πολυλειτουργικό τιμόνι. Το πιο «φουλ» Style έχει ακόμα οθόνη 8 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων, κάμερα οπισθοπορείας, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες 16 ιντσών, προβολείς ομίχλης, πίσω σκούρα τζάμια κ.α.

Έκδοση Τιμή
Active 1.0 MPI 80 PS 14.990€
Ambition 1.0 MPI 80 PS 16.600€
Style 1.0 MPI 80 PS 18.150€
Ambition 1.0 TSI 110 PS 17.500€
Style 1.0 TSI 110 PS 18.990€

EVauto.gr: Το νέο site για την ηλεκτροκίνηση!

Get it on Google Play Download on the App Store