Τιμές και εξοπλισμοί των νέων Dacia Extreme

Η Dacia ξεκίνησε τη διάθεση στην Ελλάδα της νέας έκδοσης Extreme στα μοντέλα Sandero Stepway, Duster και Jogger. Προσφέρονται με τον κινητήρα διπλού καυσίμου, 1.0 TCe 100 hp LPG, ενώ το Jogger πωλείται και με τον 1.0 TCe 110 hp. Το νέο επίπεδο εξοπλισμού εξασφαλίζει στα μοντέλα ξεχωριστή εξωτερική εμφάνιση, που εναρμονίζεται με το περιβάλλον της υπαίθρου.

Πιο extreme εμφάνιση

Ξεκινώντας από το αμάξωμα, τα πρώτα ξεχωριστά στοιχεία αφορούν το νέο χρώμα Cedar Green και την απόχρωση Copper Brown (σκούρου χαλκού) που συναντάται στις ονομασίες των μοντέλων, στους καθρέπτες, στα καπάκια της πλήμνης των τροχών και δίπλα από τους προβολείς ομίχλης (εκτός του Duster). Οι εκδόσεις Extreme διαθέτουν ακόμα μαύρη γυαλιστερή κεραία σε σχήμα πτερυγίου καρχαρία, διακοσμητικές λωρίδες με τοπογραφική σχεδίαση στις εμπρός πόρτες. Πρόσθετα εξοπλίζονται με μαύρες ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 17 ιντσών το Duster και 16 ιντσών το Sandero Streetway και Jogger.

Στο εσωτερικό τους υπάρχει νέος τύπος ταπετσαρίας σε γκρίζα απόχρωση, τεχνολογίας MicroCloud, που καλύπτει τα πάνελ των θυρών, τα καθίσματα, καθώς και μέρος του ταμπλό (στα Sandero Stepway και Jogger). Επιπλέον μοναδικά γνωρίσματα αφορούν το κεντητό σήμα Dacia Link στα εμπρός καθίσματα, τα λαστιχένια πατάκια με τοπογραφικό σχέδιο και τα διακοσμητικά Copper Brown σε διάφορα σημεία της καμπίνας.

Κάτι ακόμα που βοηθά στις εκτός δρόμου διαδρομές, είναι το σύστημα Extended Grip, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Extreme στα μοντέλα Sandero Stepway και Jogger. Μόλις ενεργοποιηθεί μέσω ενός πλήκτρου στην κεντρική κονσόλα, το σύστημα επιτρέπει στους κινητήριους τροχούς να κινηθούν πιο ελευθέρα, εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρά ή σαθρά εδάφη, ρυθμίζοντας κατάλληλα τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ευστάθειας  (electronic stability control / ESC).

Τιμές των Dacia Extreme:

  • Sandero Stepway 1.0 TCe 100 hp LPG Extreme: 21.500 ευρώ
  • Duster 1.0 TCe 100 hp LPG Extreme: 25.190 ευρώ
  • Jogger 1.0 TCe 100 hp LPG Extreme: 26.980 ευρώ (28.180 7θέσιο)
  • Jogger 1.0 TCe 110 hp Extreme 7θέσιο: (28.980 7θέσιο)

Εξοπλισμός των Dacia Extreme:

6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, Extended Grip, σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματος κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, προβολείς ομίχλης και ζάντες αλουμινίου. To Duster δεν περιλαμβάνει αυτόνομο φρενάρισμα και διαθέτει σύστημα προειδοποίησης τυφλών σημείων με και τέσσερις κάμερες θέασης.

Get it on Google Play Download on the App Store