Τιμές και εξοπλισμός του VW ID. Buzz στην Ελλάδα

Το πρωτοποριακό VW ID. Buzz πάτησε τους τροχούς του στην Ελλάδα, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις διαθέσιμες εκδόσεις, τα επίπεδα εξοπλισμού και φυσικά τις τιμές του ηλεκτρικού πολυμορφικού.

Το ID. Buzz διατίθεται σε δυο εκδόσεις, τη βασική και την Plus, με τιμή εκκίνησης τις 66.500 και 70.500 ευρώ αντίστοιχα. Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης από το βασικό επίπεδο, περιλαμβάνοντας -μεταξύ άλλων- περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης και ψυχαγωγίας, ηλεκτρικά συρόμενες πόρτες Easy Open/Easy Close, LED Matrix φωτιστικά σώματα IQ. Light, ambient φωτισμό με 30 διαφορετικές αποχρώσεις, επενδύσεις Seaqual στο εσωτερικό, οθόνη αφής 12 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit 5,3 ιντσών, ασύρματη φόρτιση smartphone και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Η έκδοση Plus ανεβαίνει στις 20 ίντσες για τους τροχούς, προσφέρει το σύστημα αυτόματο Park Assist Plus με λειτουργία μνήμης και κάμερα περιμετρικού ελέγχου (360 μοιρών).

 

Οι οδηγοί και οι επιβάτες του ID. Buzz βιώνουν τη νέα αίσθηση Bulli σε ένα εσωτερικό που έχει σχεδιαστεί με τη φιλοσοφία του ανοιχτού χώρου (open space). Και τα δύο ID. Buzz προσφέρουν πράγματι εξαιρετικά μεγάλους χώρους, σε compact διαστάσεις. Στη φιλική ατμόσφαιρα της πενταθέσιας έκδοσης MPV, ισάριθμα άτομα έχουν άφθονο χώρο για ταξίδια και αντίστοιχα για τις αποσκευές τους (χωρητικότητα έως 1.121 λίτρα). Εάν η δεύτερη σειρά καθισμάτων αναδιπλωθεί, ο χώρος φόρτωσης αυξάνεται στα 2.205 λίτρα.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένα ηλεκτροκινητήρας 204 ίππων και 310 Nm, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δλ. και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική 145 χλμ./ώρα. Η μπαταρία των 77 kWh (αξιοποιήσιμα, ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 82 kWh) εξασφαλίζει αυτονομία που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 425 χλμ., ενώ η αρχιτεκτονική της αρθρωτής πλατφόρμας MEB προσφέρει μέγιστη ισχύ φόρτισης 170 kW. Σε τέτοιο σημείο φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να ανέβει από το 5 στο 80% σε περίπου 30 λεπτά. Σε παροχή 11 kW (Wallbox για παράδειγμα) η πλήρης φόρτιση διαρκεί περίπου 7 ώρες και 30 λεπτά, ενώ σε οικιακή πρίζα 2,3 kW απαιτούνται περίπου 35 ώρες.

Get it on Google Play Download on the App Store