300 χλμ. αυτονομίας το νέο ηλεκτρικό Renault Kangoo

Η Renault είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία σε ότι αφορά την αυτοκίνηση, αλλά και στην ηλεκτρική κινητικότητα, μιας και από το 2011 ξεχωρίζει και με τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα που προσφέρει στην Ευρώπη.

Ενδεικτικό της επιτυχίας της μάρκας στην ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία του ηλεκτρισμού, το Kangoo Electric έχει κερδίσει τις καρδιές περίπου 70.000 επαγγελματιών πελατών από την κυκλοφορία του στα τέλη του 2011. Μάλιστα τώρα ένα στα πέντε ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα που πωλούνται στην Ευρώπη είναι Renault Kangoo. Αυτή την επιτυχία θέλει να συνεχίσει η γαλλική μάρκα με την κατασκευή του νέου Kangoo Van E-TECH Electric, το οποίο θα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Solutrans στη Λυών στις 16 Νοεμβρίου! Το Renault Kangoo Van E-TECH Electric παίρνει κίνηση από ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 121 ίππων και ροπής 245 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας αυτός αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 45 kWh που βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα, η οποία προσφέρει αυτονομία κατά WLTP 300 χλμ. με μια φόρτιση. Νούμερο που σύμφωνα με τη Renault προσφέρει απροβλημάτιστες μετακινήσεις για τους επαγγελματίες και μάλιστα με ασυναγώνιστη τιμή κτήσης, αλλά και χρήσης. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του το πρόγραμμα Eco που μειώνει την τελική ισχύ του κινητήρα και την μέγιστη ταχύτητα, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη αυτονομία, καθώς επίσης και τρία προγράμματα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Για την επαναφόρτιση της μπαταρίας, το νέο Kangoo Van E-TECH Electric προσφέρει μια επιλογή από τρεις τύπους φορτιστή. Το τυπικό μοντέλο διαθέτει τριφασικό φορτιστή 11 kW, κατάλληλος για όλους τους τύπους οικιακής φόρτισης. Οι προαιρετικοί φορτιστές περιλαμβάνουν τον φορτιστή των 22 kW για ταχεία φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς, καθώς επίσης και τον ταχυφορτιστή DC 80 kW που μπορεί να ανακτήσει 170 χιλιόμετρα αυτονομίας (κατά WLPT) σε 30 λεπτά. Η μπαταρία του Kangoo Van E-TECH Electric χρειάζεται 3 ώρες και 50 λεπτά για να φορτιστεί από το 15% στο 100% όταν συνδέεται σε Wallbox 11 kW και λιγότερο από 6 ώρες σε Wallbox 7,4 kW. Το νέο ηλεκτρικό Kangoo ενσωματώνει όλες τις ανέσεις και τις ευκολίες του Kangoo με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το Kangoo Van E-TECH Electric θα διατίθεται σε δυο εκδόσεις (κανονική και επιμηκυμένη η οποία αναμένεται), προσφέροντας ωφέλιμο χώρο φόρτωσης 3,9 και 4,9 κυβικών μέτρων αντίστοιχα. Το ωφέλιμο φορτίο στην κανονική έκδοση αγγίζει τα 600 κιλά και τα 800 κιλά στην Long, με την ικανότητα ρυμούλκησης να αγγίζει τα 1.500 κιλά! Στο εσωτερικό, η ολική αναβάθμιση της εικόνας συνεχίζεται. Το ταμπλό φιλοξενεί οθόνη αφής, που δίνει πρόσβαση στο σύστημα πολυμέσων Easy Link, κάνοντας την καμπίνα του Kangoo Van E-TECH Electric να θυμίζει ξεκάθαρα επιβατικό αυτοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store