600 χλμ. αυτονομίας για το νέο BMW Concept i4

H BMW παρουσίασε το ηλεκτρικό Gran Coupe BMW Concept i4, το οποίο αποτυπώνει τη νέα σχεδιαστική εποχή της βαυαρικής μάρκας.

Το BMW Concept i4 βρίθει τεχνολογίας με την συνολική του ηλεκτρική αυτονομία να ανέρχεται στα 600 χλμ., με την κατασκευή του μοντέλου παραγωγής να ξεκινάει εντός του 2021!

Δείτε ακόμα: Θα σας άρεσε να είναι έτσι η νέα BMW Σειρά 4;

Όταν θα μπει στην παραγωγή το BMW Concept i4, θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Σχεδιαστικά το BMW i4 είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό, με το βλέμμα να κεντρίζει η μεγάλη μάσκα των νεφρών, αλλά και τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα. Αυτά είναι δύο ανεξάρτητες μονάδες LED, οι οποίες ενσωματώνουν όλες τις απαιτούμενες λειτουργίες φωτισμού. Η μεγάλη μάσκα δεν φροντίζει για την ψύξη του κινητήρα, ο οποίος απουσιάζει, αλλά φιλοξενεί πλήθος αισθητήρων απαραίτητων για την λειτουργία του αυτοκινήτου. Η όλη σχεδίαση του μοντέλου είναι αρκετά αιχμηρή, ενώ το πίσω τμήμα είναι αρκετά χαμηλωμένο και τονίζεται ιδιαίτερα το σεβαστό πλάτος του αυτοκινήτου. Εξαιρετικά φουτουριστική είναι όμως και η καμπίνα του BMW Concept i4. Το εσωτερικό είναι εστιασμένο στον οδηγό, ενώ εντύπωση προκαλεί το σύστημα BMW Curved Display. Αυτό σε συνδυασμό με το τιμόνι αποτελεί μία νέα εκδοχή της οδηγοκεντρικής φιλοσοφίας που θα δούμε στις εκδόσεις παραγωγής των BMW iNEXT και BMW i4.

Διαβάστε επίσης: BMW M340d xDrive με 700 Nm και 5,3 λίτρα/100 χλμ.

Το BMW Concept i4 θα ξεχωρίζει και για τον φουτουριστικό ήχο του. Το πρόγραμμα ονομάστηκε BMW IconicSounds Electric και αποτελεί προϊόν εξέλιξης του παγκοσμίου φήμης συνθέτη Hans Zimmer σε συνεργασία με τον Renzo Vitale, Σχεδιαστή Ήχου της BMW. Το BMW IconicSounds Electric στόχο έχει να προσδώσει την απαραίτητη χροιά στα ηλεκτρικά οχήματα της BMW. Το BMW Concept i4 κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 530 ίππους. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 4 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 80 kWh, οι οποίες προσφέρουν αυτονομία 600 χλμ. Μάλιστα το συνολικό βάρος τους δεν ξεπερνάει τα 550 κιλά αναδεικνύοντας την υψηλή ενεργειακή τους πυκνότητα και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την BMW στην πέμπτη κατά σειρά γενιά του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης eDrive. Η παραγωγή του BMW i4 θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά, με την BMW να έχει επενδύσει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

 

Get it on Google Play Download on the App Store