Αχαρτογράφητο το νέο MINI Countryman Uncharted

H MINI συνεχίζει τις παρουσιάσεις ειδικών εκδόσεων για τα Cooper και Countryman, προετοιμάζοντάς μας για τον αποχαιρετισμό αμφότερων και το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς. Το crossover των Άγγλων παίρνει σήμερα σειρά, με την Uncharted (αχαρτογράφητο) Edition εκδοχή του να γεμίζει περιπετειώδη στοιχεία το αμάξωμα.

Η βρετανική φίρμα ανακοινώνει ελάχιστα στοιχεία για το νέο της μοντέλο, καθώς η επίσημη περιγραφή μετά βίας συμπληρώνει μια παράγραφο. Η εμφανέστατη διαφορά του Cooper S Countryman ALL4 Uncharted Edition, όπως είναι η πλήρης ονομασία, από τα απλά Countryman εντοπίζεται στη διχρωμία του εξωτερικού, που αποτελείται από άσπρο και ένα ιδιαίτερο πράσινο χρώμα (θυμίζει και γκρι). Οι μαύρες 18άρες ζάντες και τα μεικτά ελαστικά συμπληρώνουν το «σκληρό» παρουσιαστικό, ενώ οι πορτοκαλί λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και την οροφή αποτελούν ίδιον του Uncharted.

Στο εσωτερικό, αντίθετα, έχουμε ελάχιστες αλλαγές, οι οποίες αφορούν τη βάση του τιμονιού και το ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού, όπου παρατηρούμε το όνομα της έκδοσης. Κατά τα άλλα το μαύρο κυριαρχεί σε επενδύσεις και πλαστικά, τη στιγμή που θα περιμέναμε να υπάρχει μια μίξη με πορτοκαλί λεπτομέρειες (βλέπε ραφές κλπ), κρίνοντας από τα αυτοκόλλητα του αμαξώματος.

Κάτω από αυτό αναλαμβάνει ο 2.0λιτρος TwinPower υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, με απόδοση 178 ίππους στις 4.750-5.500 σ.α.λ. και 280 Nm στις 1.350-4.200 σ.α.λ. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic και του συστήματος ALL4, προσδίδοντας επιτάχυνση 7,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική 222 χλμ./ώρα. Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για τη διαθεσιμότητα ή την τιμή του Countryman Uncharted Edition.

Get it on Google Play Download on the App Store