Ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta με «καθαρότερους» κινητήρες

Η Giulietta μετράει αισίως 9 χρόνια καριέρας, μία αναβάθμιση (το 2014) και μία ανανέωση (το 2016). Η Alfa Romeo ετοιμάζει τον αντικαταστάτη, ωστόσο μέχρι να τον παρουσιάσει, αναλαμβάνει το δεύτερο facelift του μικρομεσαίου ιταλικού χάτσμπακ.

Οι αλλαγές περιορίζονται στις νέες εκδόσεις Super, Speciale και Veloce, αλλά και στους κινητήρες MultiAir και MultiJet που καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro-6d TEMP. Η Giulietta Super ξεχωρίζει χάρις στις 17αρες ζάντες Turbine και τις ασημί πινελιές στο περίγραμμα του διαχύτη και του «θυρεού» της Alfa στην μάσκα. H Speciale αντικαθιστά την σημερινή Sport και την διακρίνουμε από τις διαχρονικές ζάντες με τους 5 κύκλους, τις πλαϊνές ποδιές, τα φιμέ τζάμια, την χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης, το μαύρο χρώμα στην μάσκα και τους καθρέπτες, αλλά και τις κόκκινες πινελιές σε αυτά. Η Veloce επίσης παίζει με τα χρώματα, μόνο που αντικαθιστά το κόκκινο με το κίτρινο. Το περίγραμμα στις εισαγωγές του προφυλακτήρα και οι δαγκάνες της Brembo είναι βαμμένες σε αυτό το χρώμα, ενώ εδώ οι ζάντες φτάνουν στις 18 ίντσες.

Δείτε ακόμα: Τα μυστικά της οδηγικής απόλαυσης των Alfa Romeo

Στο εσωτερικό, αναλόγως έκδοσης, συναντάμε καθίσματα και επενδύσεις στο ταμπλό από Alcantara, αλουμινένια πεντάλ κλπ, ενώ στάνταρ είναι το σύστημα πολυμέσων UConnect με την οθόνη αφής των 6,5 ιντσών.

Διαβάστε επίσης: Νέα Abarth 595 esseesse και 124 Rally Tribute

Κίνηση στην ανανεωμένη Giulietta δίνουν αποκλειστικά Turbo κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, προδιαγραφών Euro6D, με κιβώτια 6 σχέσεων, μηχανικά ή αυτόματα διπλού συμπλέκτη TCT. Σε επίπεδο βενζίνης ο κινητήρας 1.4ΤΒ αποδίδει 120 ίππους και 215 Nm ροπής, ενώ σε επίπεδο diesel, ο κινητήρας 1.6 JTDM αποδίδει 120 ίππους και 320 Nm ροπής. Ο κινητήρας 2.0 JTDM που εξοπλίζει αποκλειστικά την έκδοση Veloce αποδίδει 170 ίππους και 350 Nm ροπής και συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT.

H πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας Alfa Romeo Giulietta θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική της διάθεση και στην Ελληνική αγορά.

Get it on Google Play Download on the App Store