Η Alfa Romeo GT Junior αναβιώνει… ως Stelvio!

Μια από τις πιο ιστορικές Alfa Romeo αναβιώνει, αλλά σε πολύ διαφορετική μορφή από αυτή που θα περιμέναμε. Κι αυτό γιατί η GT Junior δεν επέστρεψε επίσημα ως μοντέλο, ούτε σαν κάποια εκτέλεση της Giulia, αλλά ως ειδική έκδοση της Stelvio!

Το ιταλικό SUV ντύνεται στο χρώμα της ώχρας και μας μεταφέρει στο αξέχαστο κουπέ της δεκαετίας του 60. To ίδιο κάνουν τα κεντήματα στο ταμπλό και τα προσκέφαλα εντός του αυτοκινήτου. Από εκεί και πέρα, ουδεμία περαιτέρω νύξη! Η GT Junior είναι ίδια με τη Stelvio Veloce, στην οποία βασίζεται, ούσα φορτωμένη με πολλά στοιχεία του έξτρα εξοπλισμού.

Κάτω από το λαμπερό αμάξωμα, ωστόσο, δεν συναντάμε τον 2λιτρο τούρμπο των 280 ίππων. Σε μια ιδιαίτερα οξύμωρη επιλογή, οι Ιταλοί προσφέρουν τη Stelvio με το όνομα βαρύ σαν Ιστορία αποκλειστικά με τον πετρελαιοκινητήρα των 2.2 λίτρων! Η απόδοση παραμένει 210 ίπποι στις 3.500 σ.α.λ. και 470 Nm στις 1.750 σ.α.λ., κινώντας όλους τους τροχούς μέσω συστήματος τετρακίνησης και 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση εξακολουθούν να έρχονται σε 6,6 δλ. και η τελική παραμένει στα 210 χλμ./ώρα. Παρόλα αυτά, η τιμή είναι σημαντικά αυξημένη. Στην Ιταλία η Stelvio GT Junior ξεκινά από τις 72.750 ευρώ, που την τοποθετεί 6.550 ευρώ πάνω από την αντίστοιχη Veloce!

Get it on Google Play Download on the App Store