Νέες Alfa Romeo GTV και 8C με 600 και 700 άλογα!

Ο όμιλος FCA ανακοίνωσε το πενταετές πλάνο του για τις μάρκες Jeep, Ram, Maserati και Alfa Romeo, μεταξύ των οποίων αρχικά θα σταθούμε στην Alfa Romeo, καθώς ετοιμάζεται μια ευρύτερη γκάμα από τη μικρομεσαία κατηγορία και άνω. Δυστυχώς όπως φαίνεται η MiTo δεν θα έχει μελλοντικό εκπρόσωπο, αφού δεν εμφανίζεται αντικαταστάτης στα μελλοντικά πλάνα της ιταλικής μάρκας.

Δείτε ακόμη: Κινέζικη Lamborghini Urus με 15.000€

Σήμερα η γκάμα των μοντέλων της Alfa Romeo καλύπτει το 46% της αγοράς, ωστόσο το 2022 το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί στο 71% με το λανσάρισμα των νέων μοντέλων. Στη μικρομεσαία κατηγορία θα υπάρχει νέα Giulietta και ένα νέο SUV, στη μεσαία θα υπάρξει Giulia και Stelvio σε εκδόσεις και με μακρύ μεταξόνιο, ενώ στη μεγάλη κατηγορία θα δούμε ένα νέο SUV. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση της νέας GTV και 8C με πολύ υψηλές ιπποδυνάμεις.

Πιο αναλυτικά, η μελλοντική τετραθέσια Alfa Romeo GTV, εκτός από τον έντονα μυώδη σχεδιασμό θα διαθέτει το τέλειο μοίρασμα βάρους ανά άξονα (50/50), ισχύς που θα ξεπερνά τους 600 ίππους με τη βοήθεια της τεχνολογίας E-Boost (ηλεκτρικό turbo), κίνηση σε όλους τους τροχούς και σύστημα διαχείρισης της ροπής torque vectoring.

Εκτός από την GTV θα επιστρέψει και η εικονική Alfa Romeo 8C με πλαίσιο μονοκόκ από ανθρακόνημα, twin-turbo κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ηλεκτρικού μοτέρ, συνδυαστική ισχύ άνω των 700 ίππων και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμη: Τα best seller μοντέλα ανά χώρα στην Ευρώπη

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην ηλεκτροκίνηση με την προσθήκη υβριδικών εκδόσεων, συστημάτων E-Booster που θα αυξάνουν την ισχύ έως 25% και θα εξαλείφουν το turbo lag. Επίσης, στα πλάνα της Alfa Romeo είναι και μοντέλα με τεχνολογία Plug-in hybrid με δυνατότητα κίνησης έως 50 χιλιόμετρα απόστασης μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και κορυφαίες επιδόσεις με επιταχύνσεις μέσα σε 4 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store