Ανοιχτός πειρασμός η νέα Ferrari Roma Spider

Η Ferrari Roma Spider είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στον κάμπριο στάβλο του «Cavallino Rampante», με στόχο να αποτελέσει το καλύτερο σπορ grand tourer για το καλοκαίρι.

Η ανοιχτή Roma ξεχωρίζει για την υφασμάτινη οροφή και τη διαμόρφωση του σχήματος πίσω από τα -υποτυπώδη- πίσω καθίσματα, σε μια κομψή εκτέλεση που δεν επηρεάζει αρνητικά την αρμονία των γραμμών. Ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μηχανισμός χαρίζει ή κρύβει τον ουρανό μέσα σε 13,5 δλ., έχοντας τη δυνατότητα να το κάνει και εν κινήσει, σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα. Ένας πτυσσόμενος ανεμοθραύστης κρατά ανέπαφους τους επιβάτες από τις οχλήσεις του ανέμου, όταν η οροφή είναι κατεβασμένη, ενώ πιο πίσω συναντάμε ένα ενεργό spoiler. Αξίζει να σημειωθεί πως η Roma Spider είναι η πρώτη μπροστομήχανη Ferrari με ύφασμα για οροφή, εδώ και πάνω από μισό αιώνα! Τελευταία πριν από αυτή, ήταν η 365 GTS4 του 1969. Έκτοτε, όλες οι ανοιχτές Ferrari με τον κινητήρα εμπρός που έχουν παρουσιαστεί, έφεραν (California και Portofino δηλαδή) μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή.

Κάτι που χρειάζεται η νέα Spider, καθώς οι επιδόσεις της παραμένουν στα επίπεδα των supercars. Παρότι το βάρος είναι αυξημένο κατά 84 κιλά (1.654 συνολικά), τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται ακριβώς στον ίδιο χρόνο με την κλειστή Roma: 3,4 δλ. Η Spider χάνει λίγο στο 0-200 χλμ./ώρα, θέλοντας 9,7 δλ. αντί 9,4, όμως από πλευράς τελικής δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, καθότι επίσης σταματά στα 320 χλμ./ώρα. Ρυθμούς που οφείλει στον 3.9 V8 twinturbo, απόδοσης 620 ίππων στις 5.700-7.500 σ.α.λ. και 760 Nm από τις 3.000 έως τις 5.750 σ.α.λ., αλλά και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Get it on Google Play Download on the App Store