Bentley EXP 100 GT για τα 100 χρόνια της μάρκας!

H πολυτελής μάρκας Bentley συμπλήρωσε τα 100 χρόνια της και με αφορμή τα γενέθλιά της, μας αποκάλυψε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο GT, το οποίο μας δείχνει και το όραμα της εταιρείας για το μέλλον. Το όνομά του είναι EXP 100 GT και πρόκειται για ένα υπερπολυτελές grand tourer με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης. Η Bentley αναφέρει πως ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορεί να μπει σε κανονική παραγωγή έως το 2035.

Δείτε ακόμα: Νέα Bentley με 635 ίππους και τετραδιεύθυνση

Ο σχεδιασμός του ΕΧP 100 GT είναι άκρως φουτουριστικός, ενσωματώνοντας παράλληλα τις σχεδιαστικές νόρμες της βρετανικής εταιρείας. Έτσι και στο πρωτότυπο μοντέλο, η επιβλητική μάσκα και οι μεγάλοι στρογγυλοί προβολείς έχουν τη γνωστή θέση τους, με τις διαστάσεις του αμαξώματος να είναι τρομερά επιβλητικές. Πιο συγκεκριμένα το μήκος αγγίζει τα 5,8 μέτρα, ενώ το πλάτος είναι πραγματικά τεράστιο συγκρινόμενο με σημερινά αυτοκίνητα παραγωγής, μιας και αγγίζει τα 2,4 μέτρα.

Για την κατασκευή του αμαξώματος, έχει γίνει χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων, ενώ οι αεροδυναμικές ζάντες Active Aero Wheels με έξυπνα ελαστικά Pirelli, προσαρμόζουν την επιφάνεια επαφής τους ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Το πίσω μέρος είναι εξίσου εντυπωσιακό με το εμπρός, όπου η έντονη κλίση της οροφής θυμίζει την Bentley R-Type Continental, με τα λεπτά φωτιστικά σώματα να ενώνονται με ένα φωτιζόμενο πλέγμα. Κερασάκι στη τούρτα, ο δυναμικός διαχύτης στο κάτω μέρος του κομψού πίσω προφυλακτήρα.

Διαβάστε επίσης: VW σε Bentley: «Φέρτε λεφτά αλλιώς στήριξη γιοκ»

Περνώντας στην καμπίνα τώρα, αυτή διακρίνεται όχι μόνο και για την ποιότητά της, αλλά και για την εντυπωσιακή διάταξη που προσφέρει, με δυνατότητα για διαφορετικές διαμορφώσεις. Στην πρώτη και πλήρως αυτόνομη λειτουργία, το τιμόνι αποσύρεται στο εσωτερικό του ταμπλό και τα καθίσματα αποτραβιούνται στο βάθος του θαλάμου που μετατρέπεται σε ένα άνετο σαλόνι.

Στη δεύτερη διαμόρφωση, έχει τις λειτουργίες ενός κανονικού αυτοκινήτου, όπου ο οδηγός ελέγχει το πολυτελές όχημα. Έτσι το κάθισμα έρχεται μπροστά με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί χώρος πίσω κι έτσι η καμπίνα του EXP 100 GT να μπορεί να φιλοξενήσει τρεις επιβαίνοντες, ενώ στη τρίτη του φάση, μπορεί να μπει και τέταρτος επιβάτης ακριβώς πίσω από το συνοδηγό. Επιπρόσθετα οι επιβάτες μπορούν να απομονωθούν πλήρως από το εξωτερικό περιβάλλον, μιας και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες μπορούν να σκουρύνουν, ενώ το σύστημα καθαρισμού αέρα που βρίσκεται στον χώρο αποσκευών εξασφαλίζει κορυφαία ποιότητα ενώ έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί ελκυστικά αρώματα και μυρωδιές.

Δείτε ακόμη: Το σήμα της Bentley χρησιμεύει για το δέσιμο σκύλου!

Τώρα σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών, η Bentley πραγματικά έδωσε τα ρέστα της. Γίνεται χρήση οργανικών υλικών, ενώ το εξαιρετικά εντυπωσιακό είναι το ξύλο ηλικίας 5.000 ετών με ενσωματωμένο χαλκό, τα χειροποίητα κρύσταλλα Cumbrian από την Αγγλία, οι μάλλινες μοκέτες από τη Βρετανία και οι κεντημένες βαμβακερές επιφάνειες.

Το πολυτελές πρωτότυπο της Bentley των 1.900 κιλών κινείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε τροχό, οι οποίοι προσφέρουν ροπή 1.500 Nm, ενώ υπάρχει κι ένα εξελιγμένο σύστημα torque vectoring. Έτσι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 2,5 δλ., με την τελική ταχύτητα να σταματάει στα 300 χλμ./ώρα. Όλες αυτές οι εκρηκτικές επιδόσεις συνδυάζονται με την εντυπωσιακή αυτονομία των 700 χλμ., με τις μπαταρίες να φορτίζουν στο 80% της ενέργειάς τους εντός 15 λεπτών.

Get it on Google Play Download on the App Store