Νέα και πιο οικολογική Benltey Bentayga Odyssean

Η Bentley παρουσίασε την ειδική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση Odyssean για τη Bentayga, που παράλληλα την καθιστά και ως την πιο βιώσιμη της γκάμας.

Ο Άγγλος «Οδυσσέας» ξεχωρίζει οπτικά από το φινίρισμα Pale Brodgar στις 22άρες ζάντες, τα σήματα στις πίσω κολώνες και τα 6 νέα χρώματα, που έρχονται να προστεθούν σε μια ήδη ευρύτατη παλέτα 60 αποχρώσεων, χώρια τα custom χρώματα που μπορεί να παραγγείλει ο υποψήφιος αγοραστής. Οι μεγάλες αλλαγές εντοπίζονται στην υπερπολυτελή καμπίνα, η οποία είναι και αυτή που χρήζει την Odyssean ως την πιο βιώσιμη Bentayga.

Το φυσικό δέρμα παραμένει στις επενδύσεις, συνδυαζόμενο με αυθεντικό βρετανικό μαλλί και ειδικά επεξεργασμένα πάνελ καπλαμά. Οι ξύλινες επενδύσεις στην κεντρική κονσόλα συγκεντρώνουν το κλου στα ενδότερα της Odyssean Edition, καθώς με πάχος μόλις 0,1 χλστ. χρησιμοποιούν 90% λιγότερη ποσότητα ξύλου και αναβαθμίζουν την eco friendly προσέγγιση του βρετανικού SUV. Τα δέρματα, τέλος, προσφέρονται σε 6 διαφορετικές αποχρώσεις (Autumn, Beluga, Porpoise, Cricket ball, Brunel και Burnt Oak).

 

Eco friendly Bentayga χωρίς υβριδικό σύστημα θα ήταν σχήμα οξύμωρο, εξ ου και η αποκλειστική συνεργασία της Odyssean Edition με το plug-in hybrid σύνολο που αποτελείται από τον 3.0λιτρο twinturbo V6 TFSI, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 18 kWh. Ο βενζινοκινητήρας παράγει 340 άλογα στις 5.300-6.400 σ.α.λ. και 450 Nm στις 1.340-5.300 σ.α.λ., δεχόμενος τη συνδρομή 128 ίππων και 350 Nm από το ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τα 456 άλογα και 700 Nm, εξασφαλίζοντας στη Bentley των 2,7 τόνων 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. και τελική (ηλεκτρονικά περιοριζόμενη) 254 χλμ./ώρα, με μέση κατανάλωση 3,4 λίτρων/100 χλμ. και 82 γρ.CO2/χλμ. (δεν πληρώνει και τέλη)! Ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία μπορούν να κινήσουν μόνα τους την Bentayga για τουλάχιστον 45 χιλιόμετρα.

Η Bentayga Odyssean Edition θα διατεθεί σε μόλις 70 κομμάτια, με τη Bentley να μην ανακοινώνει τιμή.

Get it on Google Play Download on the App Store