Η BMW M4 CSL αποκαλύπτεται

Η BMW κυκλοφόρησε ένα teaser για την πιο σκληροπυρηνική έκδοση της M4, στο Facebook, ενώ μια ανακοίνωση των Βαυαρών επιβεβαίωσε ότι η CSL θα κάνει το ντεμπούτο της στη Villa d’Este της μοναδικής ομορφιάς λίμνης Κόμο, 20-22 Mαϊου.

Κατ’ αρχάς, CSL σημαίνει Coupe Sport Lightweight. Η τελευταία BMW που κυκλοφόρησε σε έκδοση CSL ήταν η M3 της γενιάς E46, σε μια περιορισμένη σειρά μόλις 1.400 μονάδων μεταξύ 2002 και 2004. Περιμέναμε, είναι η αλήθεια, μια νέα CSL από το 2017, όταν ο τότε επικεφαλής της «M», Frank Van Meel, είπε ότι θα έρχονταν μοντέλα CSL, συμπεριλαμβανομένου ενός που θα αντικαθιστούσε το M4 GTS της προηγούμενης γενιάς.

Στο τώρα: κατασκοπευτικές λήψεις δείχνουν ότι η M4 CSL θα έχει μια εκτεταμένη μπροστινή αεροτομή, μια πίσω αεροτομή υπερυψωμένη τύπου ducktail και μια νέα σχεδίαση για τις κάτω εισαγωγές αέρα στο μπροστινό μέρος. Διατηρεί ωστόσο την νέα μάσκα BMW, που έχει fans αλλά και… haters. Η E46 M3 CSL και η M4 GTS είχαν «απογυμνωμένες» καμπίνες με τα απολύτως απαραίτητα, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης βάρους και έτσι μάλλον θα γίνει και με την M4 CSL. Η οποία πιθανότατα θα διατηρήσει τον διπλό υπερτροφοδοτούμενο 3.0 λίτρων σε σειρά 6κίλυνδρο από άλλες εκδόσεις της M4, αλλά πιθανώς με μεγαλύτερη ισχύ από τους 473 ίππους της στάνταρ M4 και τους 503 ίππους της M4 Competition.

Με την τελευταία M4 (και M3) να προσθέτει την τετρακίνηση ως επιλογή για πρώτη φορά, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η BMW κάνει το ίδιο με την M4 CSL. Οσον αφορά την κίνηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν η CSL θα ακολουθήσει την… παλιά μόδα με κίνηση στους πίσω τροχούς για επιπλέον εξοικονόμηση βάρους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την M4 CSL όταν κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο μήνα.

Get it on Google Play Download on the App Store