H BMW μεταμόρφωσε τη Z4 σε Touring Coupé

Η BMW παρουσίασε το νέο πρωτότυπο μοντέλο Concept Touring Coupé στα εγκαίνια της εκδήλωσης Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023, που γίνεται στην Ιταλία για κλασικά και vintage αυτοκίνητα. Το ένα και μοναδικό αυτό διθέσιο σπορ shooting brake αυτοκίνητο βασίζεται στην Ζ4, όμως εμφανίζει αρκετές διαφορές και ειδικά στην προσθήκη του πίσω τμήματος.

Οι αναλογίες και το όνομα της χειροποίητης αυτής BMW θυμίζουν τη BMW 328 Touring Coupé που κέρδισε τον αγώνα αντοχής Mille Miglia το 1940. Η λειτουργικότητα της φιλοσοφίας shooting brake είναι ένα νεύμα στις παραλλαγές μοντέλων BMW Σειρά 02 των αρχών της δεκαετίας του 1970, οι οποίες περιείχαν το «Touring» στο όνομά τους για να τα ξεχωρίζουν από τα σεντάν.

Το ιδιαίτερο σχεδιαστικό στοιχείο της BMW Concept Touring Coupé είναι το σμιλεμένο πίσω μέρος της. Δημιουργημένο από τα ρέοντα περιγράμματα της οροφής που συγχωνεύονται με τα πίσω πλαϊνά πάνελ. Στο πλάι κυριαρχεί το μακρύ καπό, τα τονισμένα περιγράμματα της οροφής και το πρόσθετο πίσω τμήμα που σχηματίζει μια σχεδίαση δύο όγκων. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το παραδοσιακό σχέδιο Hofmeister kink στα πλαϊνά παράθυρα. Ξεχωριστό και διαφορετικό σίγουρα το αποτέλεσμα, το οποίο εντυπωσιάζει αν το δει κανείς από πίσω, αλλά από το πλάι δεν είναι και τόσο κομψό.

Μια εξωτερική βαφή Sparkling Lario δημιουργήθηκε ειδικά για το BMW Concept Touring Coupé. Με ενσωματωμένες νιφάδες μπλε γυαλιού, οι γκρι-καφέ αποχρώσεις του επιτυγχάνουν μια εντύπωση βάθους. Το εφέ ολοκληρώνεται με ασημί-μπρονζέ πινελιές και την ειδικά σχεδιασμένη μάσκα νεφρού BMW με διαμήκεις ράβδους. Οι αποκλειστικές ζάντες ελαφρού κράματος των 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω, παρέχουν μια λογική συνέχεια αυτών των χρωματικών τόνων στην ακτινωτή σχεδίαση 20 ακτίνων. Όσο για την κίνηση, φροντίζει ένα 6κύλινδρο εν σειρά μοτέρ της BMW, πιθανώς το 3λιτρο των 340 ίππων που εξοπλίζει τη Z4 M40i.

Όπως εξωτερικά, έτσι και στο εσωτερικό υπάρχουν διαφορές από την Z4, τόσο σε υλικά, όσο και στην ύπαρξη μεγαλύτερου χώρου αποσκευών λόγω της προσθήκης του πίσω όγκου. Η αποκλειστική επιλογή δίχρωμων δερμάτινων επενδύσεων από το ιταλικό εργαστήριο δέρματος Poltrona Frau χωρίζει το εσωτερικό σε δύο ξεχωριστά χρωματικά τμήματα: Σκούρο καφέ στο επάνω τμήμα και ανοιχτό καφέ στο κάτω μέρος. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής και η προσοχή στη λεπτομέρεια χαρακτηρίζουν επίσης και τις αποσκευές που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το BMW Concept Touring Coupé από το παραδοσιακό εργαστήριο δέρματος Schedoni στη Μόντενα. Το προσαρμοσμένο σετ αποτελείται από δύο μεγάλες και μία μικρή τσάντα, συν μια τσάντα ρούχων, κατάλληλα προσαρμοσμένα για το όχημα.

Get it on Google Play Download on the App Store