Η νέα BMW M4 θέλει να μοιάσει στη M3 E30

Από τη στιγμή που μπήκαν τούρμπο στις M3/M4, οι φαν της BMW πρακτικά ξέκοψαν κάθε δεσμό στις αναφορές με τις E92 και E46. Εξυπακούεται πως η ταύτιση με την αρχέγονη E30 κατέστη όνειρο απατηλό για τις σύγχρονες M3/M4, όμως η τελευταία γενιά θέλει πολύ να μοιάσει στη «γιαγιά» της.

Οι Βαυαροί συνεργάστηκαν με την εταιρία lifestyle υπόδησης και ένδυσης Kith, προκειμένου να παρουσιάσουν την ομώνυμη ειδική έκδοση της νέας M4 Competition. Επίκεντρο του αυτοκίνητου, το χρώμα Cinnabar Red: ίδιο με αυτό της πρώτης M3 και πλέον εκτός διαθέσιμων επιλογών στην παλέτα της BMW. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η M4 αποτίει φόρο τιμής στο αυτοκίνητο που ξεκίνησε το μύθο. Από εκεί και πέρα, συναντάμε διάφορα στιλιστικά έξτρα που δεν έχουν σχέση με τον συσχετισμό των δυο «κυριών»: σήματα της Kith σε μίξη με τα χρώματα του M Division -συνδυασμός που μπορεί να πάρει θέση και στην carbon οροφή- και μια επανεκτέλεση του σήματος της BMW, με περίγραμμα στα χρώματα του M Division και το «Kith» εντός αυτών.

Πέραν του κόκκινου της E30 (το Cinnabar Red που λέγαμε) διατίθενται ακόμα τα Frozen Black, Frozen Dark Silver και Frozen Brilliant White, όλα σε ματ απόχρωση και υφή.

Δείτε ακόμα: «Ρινοπλαστική» για τη νέα BMW M4

Στο εσωτερικό, το κυανόλευκο μοτίβο M απαντάται στα καθίσματα. Το δέρμα και οι ανθρακονημάτινες ενθέσεις καλύπτουν τα πάντα, με τα σήματα της Kith να συναντώνται επίσης σε καίρια σημεία, μαζί με την πλακέτα αρίθμησης στην κεντρική κονσόλα.

Κάτω από το καπό, όλα βαίνουν ως είχαν. O 3λιτρος TwinPower εξακύλινδρος εν σειρά αποδίδει 510 άλογα στις 6.250 σ.α.λ. και 650 Nm μεταξύ 2.750 και 5.500 σ.α.λ., τροφοδοτώντας είτε αποκλειστικά τους πίσω, είτε μέσω του συστήματος M xDrive όλους τους τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,9 δλ. και το 0-200 χλμ./ώρα σε 12,5 δλ., με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει η «φθηνότερη» νέα BMW Σειρά 4;

Η M4 Competition by Kith θα διατεθεί σε μόλις 150 κομμάτια, ενώ και ο ιδρυτής της εταιρίας, Ronnie Fieg, τυγχάνει να είναι λάτρης της M3 E30, έχοντας στην κατοχή του το εξαίρετο κόκκινο δείγμα των φωτογραφιών που απεικονίζεται δίπλα στην επίσης κόκκινη Μ4!

Get it on Google Play Download on the App Store