Νέα BMW iX3 με πάρα πολλές βελτιώσεις

Η BMW ανανεώνει την ηλεκτρική εκδοχή της X3, με πολλές αλλαγές μέσα-έξω και ακόμα πλουσιότερο εξοπλισμό.

Η νέα iX3 διακρίνεται για την ελαφρώς ανασχεδιασμένη μάσκα, που φιλοξενεί μεγαλύτερα «νεφρά» και ενιαίο πλαίσιο, συνοδευόμενη από λεπτότερα φωτιστικά σώματα. Τα τελευταία διατίθενται προαιρετικά με τεχνολογία laser, τη στιγμή που αυτή των LED είναι στάνταρ. Στο πίσω μέρος, τα φανάρια διαθέτουν νέα γραφικά στα LED και τρισδιάστατη διαμόρφωση. Τη μεγαλύτερη διαφορά, ωστόσο, κάνουν ο πιο επιθετικός προφυλακτήρας μπροστά, ο διαχύτης σε αυτόν πίσω και οι ζάντες των 19 ιντσών (προαιρετικά 20). Το πακέτο M Sport δηλαδή, που πλέον συγκαταλέγεται στο στάνταρ εξοπλισμό της ηλεκτρικής X3.

Στην καμπίνα οι αλλαγές είναι ακόμα περισσότερες, με ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα, νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μεγαλύτερη οθόνη αφής 12,3 ιντσών στο ταμπλό, που προαιρετικά φτάνει στις 12,5 ίντσες. Νέοι εμφανίζονται και οι διακόπτες με το τιμόνι, ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκεται ο επίσης αλλαγμένος λεβιές. Τα στάνταρ σπορ καθίσματα μπορούν να παραγγελθούν με δερμάτινες επενδύσεις, ενώ η επένδυση Aluminum Rhombicle χαρίζει επιπλέον δυναμισμό στις γραμμές του εσωτερικού.

Στα μηχανικά μέρη και τα τεχνικά χαρακτηριστικά η κατάσταση δεν μεταβάλλεται. Την κίνηση αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας, με απόδοση 286 ίππων και 400 Nm. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,8 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει στα 460 χλμ. (βάσει WLTP). Με χρήση ταχυφορτιστή 150 kW, η μπαταρία μπορεί να «πάρει» 100 χλμ. σε 10 λεπτά και να φτάσει από το 0 στο 80% εντός 36 λεπτών. Με το 11 kW Wallbox της BMW, το επίπεδο φόρτισης πηγαίνει από το 0 στο 100% εντός 7,5 ωρών.

Η νέα iX3 θα κατασκευάζεται στην Κίνα και η διάθεσή της θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη, με προτεινόμενη λιανική τιμή τις 67.300 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store