Νέα BMW Σειρά 5 και αμιγώς ηλεκτρική Μ

Η BMW αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες για τη νέα, όγδοης γενιάς Σειρά 5 Sedan, η οποία θα κάνει σύντομα το ντεμπούτο της. Σύμφωνα με τη γερμανική μάρκα, θα είναι πιο δυναμική και άνετη από ποτέ, με κομψή και σπορ σχεδίαση. Στα τεχνολογικά σημεία αναφοράς θα προστεθούν το BMW Operating System 8.5 με BMW Curved Display, καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και, για πρώτη φορά, ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης στη BMW i5.

Η ευέλικτη αρχιτεκτονική του συστήματος μετάδοσης κίνησης σημαίνει ότι η νέα BMW Σειρά 5 Sedan μπορεί να προσφερθεί σε αμιγώς ηλεκτρικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις, καθώς και με κινητήρες υψηλής απόδοσης βενζίνης και ντίζελ με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

Στο Ετήσιο Συνέδριο του BMW Group 2023, ο Oliver Zipse, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, ανακοίνωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη νέα σειρά μοντέλων BMW Σειρά 5, υποδεικνύοντας ότι η Σειρά 5 Sedan θα διατίθεται επίσης ως αμιγώς ηλεκτρική BMW M Performance. «Το πλήρως ηλεκτρικό BMW i4 M50 δείχνει πώς η BMW συνδυάζει δυναμικές επιδόσεις και ηλεκτρική κινητικότητα στην τελειότητα», δήλωσε ο Zipse. «Ήταν το μοντέλο BMW M με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2022. Ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο Performance από την BMW M GmbH θα συμπεριληφθεί επίσης στη νέα σειρά Sedan της BMW Σειρά 5».

Η Zipse αποκάλυψε ότι μια νέα παραλλαγή θα προστεθεί επίσης στη γνωστή επιλογή κινητήρων για τη νέα BMW Σειρά 5 Touring. «Η BMW Σειρά 5 Touring είναι πολύ δημοφιλής, ιδιαίτερα στην Ευρώπη», επισήμανε. «Από την άνοιξη του 2024 θα κυκλοφορήσει και σε μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση, δίνοντάς μας ένα πραγματικά μοναδικό σημείο πώλησης σε αυτή την κατηγορία».

Το παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 Sedan θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store