Νέα και «σκληρή» BMW M2 CS με 450 άλογα

Η BMW παρουσίασε την κορυφαία έκδοση της M2, η οποία έχει αυξημένη απόδοση, πολλά ανθρακονημάτινα μέρη, σκληροπυρηνικό στήσιμο και ανάλογη εμφάνιση.

Δείτε ακόμα: BMW M5: 0-300 χλμ./ώρα σε 28 δλ.! (+video)

Ξεκινώντας από το τελευταίο σκέλος, η M2 CS (Competition Sport) ξεχωρίζει χάρις στο νέο καπό με την μεγάλη εισαγωγή, το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, τον διαχύτη στον πίσω, την αεροτομή στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, τα καλύμματα των καθρεπτών και την οροφή – όλα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και μόνο το καπό να απαρνείται το χαρακτηριστικό χρώμα του carbon. Από το ίδιο υλικό είναι και τα δισκόφρενα, αλλά προαιρετικά, τα οποία παίρνουν θέση πίσω από τις νέες ζάντες των 19 ιντσών. Μιλώντας για χρώματα, 4 είναι διαθέσιμα για την CS: τα Alpine White (λευκό), Hockenheim Silver (ασημί), Sapphire Black (μαύρο) και Misano Blue (μπλε) των φωτογραφιών.

Στο εσωτερικό οι επενδύσεις δέρματος και κυρίως alcantara δίνουν και παίρνουν, με σεβαστή παρουσία ανθρακονημάτινων πάνελ στο ταμπλό και τις πόρτες.

Κάτω από carbon καπό, ο 3λιτρος TwinPower εξακύλινδρος εν σειρά έχει κερδίσει 40 άλογα σε σχέση με την απλή M2, φτάνοντας τα 450. Η ροπή παραμένει στα 550 Nm και οι επιδόσεις παρουσιάζονται αναμενόμενα βελτιωμένες: με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 4 δλ. (από 4,2), ενώ με το 7άρι DCT διπλού συμπλέκτη πέφτει στα 3,8 δλ. (από 4). Η Μ Adaptive ανάρτηση ενσωματώνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, συνοδευόμενη από το σύστημα εξαγωγής M Performance.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η καλύτερη BMW M της Ιστορίας; (+video)

Η παραγωγή της M2 CS θα περιοριστεί στις 2.200 αντίτυπα και αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Μάρτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store