Νέες BMW X5 M και Χ6 Μ Competition First Edition

Τις νέες εκδόσεις First Edition παρουσίασε η BMW για τα κορυφαία μοντέλα της BMW X5 M Competition και BMW X6 M Competition, με τα άκρως δυναμικά χαρακτηριστικά και την υπέρτατη πολυτέλεια. Οι δύο ειδικές εκδόσεις θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg των ΗΠΑ σε περιορισμένο αριθμό 250 αντιτύπων η κάθε μία, με τις παραγγελίες να ξεκινούν άμεσα.

Δείτε ακόμα: Τρομακτική επιτάχυνση με BMW M5 1.000 ίππων!

Εξωτερικά, η απόχρωση Frozen Dark Silver της BMW Individual που διατίθεται αποκλειστικά για τις ειδικές εκδόσεις αναδεικνύει το ντιζάιν των νέων BMW X5 M Competition και BMW X6 M Competition. Η ματ απόχρωση φέρνει στο φως τις μυώδεις αναλογίες, τις καθαρές φόρμες και τα στοιχεία ταυτότητας Μ. Οι δύο ειδικές εκδόσεις μπορούν να παραγγέλνονται στον ξεχωριστό χρωματισμό BMW Individual Frozen Marina Bay Blue.

Οι υψηλής ποιότητας χρωματισμοί συνδυάζονται με ζάντες αλουμινίου M με σχέδιο ακτινών σχήματος αστεριού και πολύ γυαλιστερό Jet Black φινίρισμα που διατίθεται αποκλειστικά για τα τις ειδικές εκδόσεις. Οι ζάντες των 21 ιντσών μπροστά και 22 ιντσών πίσω, συνδυάζονται με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω. Ιδιαίτερο στιλιστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν στοιχεία του αμαξώματος από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP). Όπως τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών M Carbon των ειδικών εκδόσεων, η πίσω αεροτομή M Carbon της νέας BMW X6 M Competition αποπνέει μία διακριτική αγωνιστική αίσθηση. Κάλυμμα κινητήρα M Carbon είναι μία ακόμα λεπτομέρεια της έκδοσης First Edition.

Δείτε ακόμα: Νέα «Turismo Internazionale» BMW 128ti

Στην πλουσιοπάροχη καμπίνα, η πλήρως δερμάτινη επένδυση BMW Individual Merino σε αποκλειστική διχρωμία Silverstone/Midnight Blue εναρμονίζεται με τους διαθέσιμους χρωματισμούς εσωτερικού της σειράς BMW Individual. Ένθετα από Black Alcantara στα μαξιλάρια των καθισμάτων και ραφή σε Sakhir Orange τονίζουν τη σπορ σχεδίαση των καθισμάτων πολλαπλών λειτουργιών M. Μία εντυπωσιακή ραφή δημιουργεί ελκυστικές αντιθέσεις στην επένδυση των θυρών και στο ταμπλό. Επηρεασμένη από τα δερμάτινο ταμπλό, η επένδυση οροφής BMW Individual από Alcantara υιοθετεί επίσης απόχρωση Midnight Blue.

Το τεχνολογικά προηγμένο και πολύ ελαφρύ υλικό CFRP δίνει το παρών και στο εσωτερικό των ειδικών εκδόσεων. Λεπτομέρειες που προσδίδουν μία αίσθηση μοναδικότητας στην καμπίνα είναι οι διακοσμητικές ανθρακονημάτινες λωρίδες, διαφορετικές για κάθε αγορά. Η ασημί επιγραφή “First Edition 1/250”– πάνω στην ανθρακονημάτινη λωρίδα κάτω από την επικάλυψη διάφανου βερνικιού – επιβεβαιώνει τον αποκλειστικό χαρακτήρα των ειδικών εκδόσεων. Κατόπιν παραγγελίας, σε συνδυασμό με αυτές τις διακοσμητικές λωρίδες, το λογότυπο του μοντέλου στο κάλυμμα για τις ποτηροθήκες, έχει την ίδια σχεδίαση.

Δείτε ακόμα: Νέα και ιδιαίτερη BMW X2 M Mesh Edition

Την κίνησή τους αναλαμβάνει το V8 4.4 λτ. μηχανικό σύνολο με δύο υπερσυμπιεστές και ισχύ 625 ίππων και 750 Nm ροπής, Σε συνδυασμό με το 8τάχυτο M Steptronic κιβώτιο ταχυτήτων, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε σε 3,8 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα τα 290 χλμ./ώρα με το προαιρετικό M Driver’s Package. Η μεικτή κατανάλωση είναι 12,5-12,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 284-289 γρ./χλμ. Επίσης, εξοπλίζονται με την ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση για μοντέλα M και το σύστημα τετρακίνησης M xDrive.

Get it on Google Play Download on the App Store