Τα επίσημα στοιχεία των νέων BMW M3/M4 (+video)

Η ώρα για την επίσημη παρουσίαση των νέων BMW M3/M4 ζυγώνει και οι Βαυαροί μας αποκαλύπτουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα, μαζί με τις περιπέτειες των δυο μοντέλων στο Sachsenring.

Δείτε ακόμα: Τελικές με την τελευταία ατμοσφαιρική BMW M3 (+video)

H BMW επιβεβαίωσε όσα γνωρίζαμε εδώ και καιρό, ότι δηλαδή κάτω από το καπό βρίσκεται ο νέος 3λιτρος twinturbo εν σειρά εξακύλινδρος που πρωτοείδαμε στις X3/X4 M. Αντίθετα, πάντως,  με τις φήμες που τον ήθελαν να αποδίδει παραπάνω στις M3/M4, η απόδοση παραμένει στα 480 άλογα για τις απλές και τα 510 άλογα για τις Competition. Οι Βαυαροί κρατούν τα νούμερα επιδόσεων για την επίσημη πρεμιέρα, οπότε προς το παρόν θα αρκεστούμε σε αυτά της κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Η μέση τιμή της κατανάλωσης κυμαίνεται μεταξύ 10,5 και 10,9 λίτρων/100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται σε 239-249 γρ./χλμ.

Διαβάστε επίσης: Ακόμα πιο ακαταμάχητη η νέα BMW M5

Το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο συνεχίζει την καριέρα του, παράλληλα με το 8άρι αυτόματο M Steptronic. Το πρώτο θα εξοπλίζει τις απλές M3/M4, ενώ το αυτόματο τις εκδόσεις Competition. Τα καλά νέα συνεχίζονται και στον τρόπο μετάδοσης της κατά 49 και 60 ίππους (κανονική και Competition αντίστοιχα) αυξημένης ισχύος, καθώς αρχικά οι νέες M3/M4 θα διατίθενται αποκλειστικά ως πισωκίνητες! Στη συνέχεια, θα προστεθεί το σύστημα τετρακίνησης M xDrive στις M3/M4 Competition.

Δείτε ακόμα: M8 625hp ταπεινώνει GT-R 630hp, GTC4 Lusso 690hp

Τα μεγάλα νέα έρχονται δια στόματος Dirk Häcker, επικεφαλής του M Division, που αποκάλυψε πως το 2022 η κορυφή της γκάμας θα καταληφθεί από την M4 GT3! Προς το παρόν δεν υπάρχει περαιτέρω πληροφόρηση, πέρα από το ότι θα αντλεί επιρροές από τους αγώνες, θα είναι σκληροπυρηνική, με έφεση στη χρήση πίστας και με αυξημένη ισχύ.

Get it on Google Play Download on the App Store