«Γιαπωνέζικη» Chevrolet Camaro Wild Cherry Edition

Η Chevrolet δεν εγκαταλείπει τη σημερινή γενιά Camaro, παρότι από πλευράς πωλήσεων βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με τον muscle ανταγωνισμό (βλέπε Ford Mustang και Dodge Challenger). Όχι μόνο αυτό, αλλά παρουσίασε και ειδική έκδοση αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας.

Η JDM Camaro ακούει στο όνομα «Wild Cherry» και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες χάρις στην αποκλειστική διχρωμία κόκκινου αμαξώματος-ασημί λωρίδων και τις νέες ζάντες των 20 ιντσών. Η ονομασία προέρχεται από αυτή της βαφής (Wild Cherry Tin Coat) και στην ουσία αποτελεί παραλλαγή του ομώνυμου πακέτου (Wild Cherry Design Pack), που διατίθεται από το καλοκαίρι στις Η.Π.Α.

Εικόνα από το εσωτερικό δεν έχουμε, ούτε κάποια άλλη γενικότερα από την Camaro Wild Cherry. Η Chevrolet πάντως αναφέρει πως ο συνδυασμός μαύρου-κόκκινου (Jet Black και Adrenaline Red, συγκεκριμένα) σε καθίσματα, ταμπλό και επενδύσεις φροντίζει για τη διαφοροποίηση της καμπίνας, σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Το «Αγριοκέρασο» βασίζεται στην έκδοση LT RS (η βασική της ιαπωνικής αγοράς), που διαθέτει έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο στο μηχανοστάσιο. Από τη στιγμή που δεν ανακοινώνονται μηχανικές διαφορές, μπορούμε να υποθέσουμε με σιγουριά πως η απόδοση παραμένει στους 275 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και τα 400 Nm στις 3.000-4.000 σ.α.λ. Ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο αναλαμβάνει να τροφοδοτήσει τους πίσω τροχούς, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δλ. και τελική 240 χλμ./ώρα.

Μόλις 10 Camaro Wild Cherry Edition θα κυκλοφορήσουν, με αρχική τιμή στα 5,99 εκατ. γεν (46.500 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store