Νέα «αθόρυβα» αυτοκίνητα για τα μάτια σας μόνο

Η Chevrolet διευρύνει την γκάμα των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων με δύο μοντέλα, το νέο Bolt EUV και το ανανεωμένο Bolt EV. Το τελευταίο έκανε την εμφάνισή του πριν από πέντε χρόνια (τον Ιανουάριο του 2016) και τώρα παρουσιάζεται σημαντικά αναβαθμισμένο σε σχεδιασμό, ποιότητα και τεχνολογία. Να σημειωθεί ότι η General Motors προγραμματίζει να λανσάρει 30 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως, έως το 2025. Παράλληλα, το νέο Bolt EUV είναι το πρώτο όχημα της Chevrolet με το σύστημα Super Cruise, που επιτρέπει την οδήγηση χωρίς χέρια στο τιμόνι, σε πάνω από 200.000 μίλια (σχεδόν 322.000 χλμ.) δρόμων στις Η.Π.Α.

To νέο Bolt EUV και το ανανεωμένο Bolt EV μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική, αλλά εμφανίζουν πολλές διαφορές στον σχεδιασμό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Chevrolet, τα δύο οχήματα δεν έχουν καμία κοινή μεταλλική επιφάνεια. Επίσης, το SUV μοντέλο Bolt EUV είναι σχεδόν 160 χλστ. μακρύτερο (μήκος 4.306 χλστ.) και με μεγαλύτερο κατά 75 χλστ. μεταξόνιο (2.675 χλστ.), προς όφελος του χώρου για τα πόδια των πίσω επιβατών. Στο Bolt EV ανασχεδιάστηκε πλήρως το εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματος, ενώ ριζικά αλλαγμένο είναι και το εσωτερικό, το οποίο είναι ίδιο στα δύο Bolt.

Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη των 10,2 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, με τα χειριστήρια αφής. Επίσης, στον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 8 ιντσών προβάλλονται περισσότερες πληροφορίες. Νέο είναι και το σύστημα των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων λειτουργιών της μετάδοσης που γίνεται μέσω μπουτόν, αντί του κλασικού λεβιέ. Την σύγχρονη εικόνα ενισχύει με την σειρά του και το πιο σπορτίφ σχεδιασμού τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος.

Την κίνηση των Bolt EUV και Bolt EV αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 200 ίππων και 360 Nm ροπής. Η ενέργεια αντλείται από μια βελτιωμένης τεχνολογίας μπαταρία ιόντων λιθίου 65 kWh. Η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση φτάνει τα 416 χιλιόμετρα στο Bolt EV και τα 402 χλμ. στο μεγαλύτερο Bolt EUV. Μέσω ταχείας φόρτισης, το Bolt EV μπορεί σε 30 λεπτά να αυξήσει την αυτονομία του κατά 160 χιλιόμετρα και το Bolt EUV κατά 152 χιλιόμετρα.

Τέλος, οι τιμές για το Bolt EV και το Bolt EUV ξεκινούν από τις 31.995 και 33.885 δολάρια (26.425 και 28.076 ευρώ αντίστοιχα), ποσά που κρίνονται λογικά συγκριτικά με άλλα αντίστοιχα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store