Πιο επιβλητικό από ποτέ το νέο Chevrolet Suburban

Η Chevrolet παρουσίασε την 12η γενιά του μεγάλου SUV της, με το Suburban να μεγαλώνει σε όλες τις διαστάσεις και να γίνεται ό,τι πιο επιβλητικό έχει παρουσιάσει η αμερικανική φίρμα στην κατηγορία.

Το νέο Suburban δεν χρειάζεται περισσότερο από μια ματιά για να καταλάβει κανείς τους λόγους που ξεχωρίζει. Κυριαρχική παρουσία, πληθωρικές διαστάσεις και αύρα «made in the USA» που ξεχειλίζει από παντού. Το μήκος φτάνει τα 5,73 μέτρα και το μεταξόνιο τα 3.406 χλστ., προσφέροντας 106 εκατοστά αέρα για τα πόδια των επιβατών της 2ης σειράς και 93,2 για αυτούς της 3ης σειράς καθισμάτων. Ο χώρος αποσκευών είναι πραγματικά εξωπραγματικός, ξεπερνώντας τα 1.000 λίτρα με την 3η σειρά καθισμάτων στη θέση της! Στην 5θέσια διαρρύθμιση το πορτμπαγκάζ φτάνει τα 2.632 λίτρα, ενώ μόνο με τα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού η χωρητικότητα εκτοξεύεται στα 4.097 λίτρα! Και δεν περιορίζεται μόνο στο παράστημα, αλλά συνοδεύεται από την ανάλογη τεχνολογία.

Δείτε ακόμα: Νέο Chevrolet Trailblazer 1.2 λτ. και 1.3 λτ. turbo

Στο εσωτερικό του νέου Suburban -αλλά και του μικρότερου Tahoe, που παρουσιάστηκε ταυτόχρονα με τον «μεγάλο αδερφό»- συναντάμε ως στάνταρ μια οθόνη αφής 10 ιντσών στην κορυφή του ταμπλό, που είναι και η μεγαλύτερη της κατηγορίας. Προαιρετικά οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών, head-up display 15 ιντσών (παγκόσμια πρώτη), μέχρι και οθόνες αφής 12,6 ιντσών στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων, για την ψυχαγωγία των επιβατών της 2ης σειράς.

Τα συστήματα ασφαλείας δεν θα μπορούσαν να λείπουν, με το αυτόματο φρενάρισμα, την αναγνώριση πεζών και τυφλών σημείων, αλλά και την εποπτεία 360 μοιρών μέσω καμερών να είναι στάνταρ. Το ίδιο ισχύει για το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο (η μοναδική επιλογή), ενώ προαιρετικά διατίθεται αερανάρτηση Air Ride, που μπορεί να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος μέχρι 101 χλστ. και την μειώνει αυτόματα σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου, προς όφελος της αεροδυναμικής και της κατανάλωσης.

Διαβάστε επίσης: Φθηνότερη από Honda Civic η Chevrolet Camaro!

Κάτω από το καπό «βασιλεύει» ο 5.7 V8 VVT DI, που ενσωματώνει λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρων και σύστημα start-stop, μαζί με 355 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 519 Nm ροπής στις 4.100 σ.α.λ. Ακολουθεί ο 6.2 V8 (επίσης με Dynamic Fuel Management και start-stop) και οι 420 ίπποι του στις 5.600 σ.α.λ., μετά 623 Nm στις 4.100 σ.α.λ., ενώ νέα προσθήκη αποτελεί ο 3λιτρος ντίζελ Duramax των 277 ίππων στις 3.750 σ.α.λ. και 623 Nm στις 1.500 σ.α.λ. Τα ίδια ακριβώς σύνολα χρησιμοποιεί και το Tahoe.

 

Get it on Google Play Download on the App Store