Νέα γαλλική ναυαρχίδα Citroen C5 X

Η μεγάλη επιστροφή του Citroen C5 είναι γεγονός! Σε crossover εκτέλεση και με ρηξικέλευθη εμφάνιση, το νέο μοντέλο έρχεται να πάρει θέση στην κορυφή της γκάμας των Γάλλων.

Το C5 X αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο CXperience του 2016, υιοθετώντας μια σχεδιαστική προσέγγιση station wagon και fastback αμαξώματος, με SUV πινελιές. Το εμπρός μέρος θυμίζει αρκετά αυτό του C4 C-Cross, όμως εδώ έχουμε πιο επιθετική και σφηνοειδή εκτέλεση. Οι ρευστές γραμμές κυριαρχούν στο αμάξωμα, οδηγώντας το βλέμμα στην έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος και τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα, που μιμούνται το μοτίβο οριζόντιου «V» των μπροστινών στις άκρες, συνεχίζοντας με παραλληλόγραμμα στοιχεία σχεδόν μέχρι το μέσο της πέμπτης πόρτας.

Οι διαστάσεις είναι απόλυτα ταιριαστές για το χαρακτηρισμό «ναυαρχίδα». Το μήκος εκτείνεται στα 4.805 χλστ., το πλάτος στα 1.865 χλστ., το μεταξόνιο στα 2.785 χλστ. και το ύψος μένει κάτω από το 1,5 μέτρο, στα 1.485 χλστ.

Εντός, το βλέμμα πάει κατευθείαν στη μεγάλη οθόνη αφής των 12 ιντσών. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το τιμόνι των δυο ακτίνων, με τις επίπεδες επιφάνειες πάνω-κάτω, ξεκαθαρίζουν άμεσα στον επισκέπτη πως εισήλθε σε καμπίνα Citroen. Πάνω και μπροστά από το καντράν, υπάρχει head-up display ενώ ο τεχνολογικός φόρτος του C5 X εκφράζεται μέσα από το πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας και συνδεσιμότητας. Τα καθίσματα Advanced Comfort τέλος, φροντίζουν για την ξεκούραστη παραμονή στα ενδότερα του αυτοκινήτου.

Για την άνεση στην οδήγηση, φροντίζει ένα άλλο «Advanced Comfort». Η νέα ενεργή ανάρτηση της Citroen, που υπόσχεται ποιότητα κύλισης επιπέδου μαγικού χαλιού! Την κίνηση αναλαμβάνει το plug-in υβριδικό σύστημα, αποτελούμενο από τον 1.600άρη Pure Tech και ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 225 ίππων (θα υπάρχουν και αμιγώς θερμικοί κινητήρες, κατά τα πρότυπα του C5 Aircross). Μόνο με το ρεύμα, το C5 X μπορεί να κινηθεί σε ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα και μέχρι 50 χλμ. με μια φόρτιση.

Οι πωλήσεις της νέας ναυαρχίδας με το «λοχιόσημο» , θα ξεκινήσουν προς το τέλος του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store