Νέο Cupra Tavascan θα έρχεται από την Κίνα

Η Cupra αποκάλυψε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό κουπέ SUV μοντέλο της Tavascan (ονομασία από χωριό της Ισπανίας), το οποίο θα λανσαριστεί το 2024. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε εμφανιστεί ως πρωτότυπο, τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και όπως φαίνεται αμέσως, το μοντέλο παραγωγής υιοθέτησε πολλά σχεδιαστικά στοιχεία.

Μεσαίο κουπέ SUV

Το Cupra Tavascan ξεχωρίζει μεμιάς για τη δυναμική του αισθητική εξωτερικά, με σπορ αναλογίες και αθλητική εμφάνιση. Οι έντονες ακμές, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, το χαμηλωμένο ρύγχος με τα τονισμένα νεύρα, τα ανάγλυφα πλαϊνά και η αεροτομή στο τελείωμα του αυτοκινήτου με το κεκλιμένο παρμπρίζ, αποτελούν βασικά του γνωρίσματα. Το μεσαίας κατηγορίας Tavascan έχει μήκος 4.644 χλστ., πλάτος 1.861 χλστ., ύψος 1.597 χλστ. και μεταξόνιο 2.766 χλστ.

Το εσωτερικό του είναι γεμάτο καμπύλες στο άνω τμήμα, ενώ στην κεντρική κονσόλα σχηματίζεται ένα «V». Στο κέντρο κυριαρχεί η μεγάλη -και μάλλον αταίριαστη με το υπόλοιπο σύνολο- οθόνη αφής των 15 ιντσών. Οι χώροι του είναι αναμενόμενα άνετοι, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές (540 λίτρα).

Ως ένα SUV με σπορτίφ οδηγικό προσανατολισμό, το Cupra Tavascan διαθέτει τεχνολογία δυναμικής ανάρτησης (πολλαπλών συνδέσμων) DCC Sport και σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση. Αυτά τα χαρακτηριστικά, μαζί με την προσθήκη ελαστικών επιδόσεων τοποθετημένων σε σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών (υπάρχουν επίσης 19 και 20 ιντσών), υπόσχονται σπορ οδηγική εμπειρία. Προσοχή δόθηκε και στο ιδανικό ζύγισμα με αναλογία 49:51, καθώς η μπαταρία είναι τοποθετημένη κεντρικά μεταξύ των αξόνων.

Με ισχύ έως 340 ίππων

Βασισμένο στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό κουπέ SUV της μάρκας θα είναι διαθέσιμο με δύο αποδόσεις ισχύος: 286 PS και 545 Nm ροπής ή 340 PS και 679 Nm ροπής. Το πιο δυνατό ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες (τετρακίνητο). Το Cupra Tavascan VZ μπορεί να φτάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία αγγίζει περίπου τα 550 χιλιόμετρα (520 χλμ. το AWD), χάρη στην μπαταρία των 77 kWh. Επίσης, θα μπορεί να προσθέτει επιπλέον 100 χιλιόμετρα σε 7 λεπτά, ενώ θα φορτίζει από 10%-80% σε μισή ώρα, μέσω σταθμού φόρτισης 135 kW.

Made in China

Σχεδιασμένο και αναπτυγμένο στη Βαρκελώνη, το Cupra Tavascan θα παράγεται στο εργοστάσιο Anhui του Ομίλου Volkswagen στην Κίνα και θα έχει ετήσιο στόχο πωλήσεων άνω των 50.000 αυτοκινήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store