Νέα σχεδιαστικά ήθη και έθιμα για την Dacia

Η Dacia δεν επαναπαύεται στις πλούσιες εμπορικές δάφνες που δρέπουν τα Duster, Sandero, Sandero Stepway, Jogger και Spring, προχωρώντας σε σημαδιακές αλλαγές στο σήμα της και φρεσκάροντας την παλέτα των χρωμάτων για ολόκληρη την γκάμα.

Το νέο σήμα του Ρουμάνου κατασκευαστή έκανε την πρώτη του εμφάνιση πέρσι στο πρωτότυπο Bigster, και μάλιστα σε φωτιζόμενη εκτέλεση. Για τα αυτοκίνητα παραγωγής οι σχεδιαστές έκαναν ένα βήμα πίσω και κράτησαν εκτός τα LED, όμως το δυναμικό σχήμα του «DC» δεν παύει να κεντρίζει τα βλέμματα μονομιάς στη μάσκα. Το ίδιο ισχύει για το νέο χακί χρώμα Lichen Khaki, που συνδυάζεται με γκρι ράγες οροφής και πλαστικά προστατευτικά. Το «DC» απαντάται και στο κέντρο των ζαντών, την ώρα που στο πίσω μέρος και το τιμόνι συναντάμε ολογράφως το όνομα της εταιρίας, σε γραμματοσειρά ανάλογη του μονογράμματος.

Η ανασχεδιασμένη οπτική μπροστά ολοκληρώνεται από τη νέα μάσκα, που χωρίζεται από τέσσερις κάθετες γρίλιες και ισάριθμες οριζόντιες ανάμεσά τους, χωρισμένες ανά δύο. Συνολικά κρίνεται ως απολύτως πετυχημένη προσέγγιση, καθώς με λίγες και προσεκτικές αλλαγές τα Dacia αναβαθμίζονται οπτικά και εκσυγχρονίζονται.

To μοντέλο που σύστησε τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα, ήτοι το Bigster, θα αναλάβει την κορυφή της γαλλορουμανικής γκάμας το 2023, όταν και θα περάσει στην παραγωγή. Τα πρώτα Dacia με την φρεσκαρισμένη σχεδίαση θα παραδοθούν στους πελάτες στο τέλος του χρόνου, ακολουθώντας την επίσημη πρεμιέρα που θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, τον Οκτώβρη.

Get it on Google Play Download on the App Store