Νέο 7θέσιο Crossover Dacia Jogger

Η Dacia ενισχύει και άλλο την γκάμα της μετά την παρουσίαση του νέου Sandero και του ανανεωμένου Duster, με τον αντικαταστάτη του Logan MCV, του νέου Jogger. Η πρεμιέρα του είναι προγραμματισμένη για να γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η ρουμάνικη φίρμα αποκαλύπτει τα πρώτα στοιχεία του καινούργιου της μοντέλου.

Εξωτερικά φαίνεται ότι θα είναι ένα στέισον βάγκον με χαρακτηριστικά crossover. Από τη μοναδική φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και το βίντεο διακρίνονται κάποια σημεία του αμαξώματός του. Αυτά είναι τα εμπρός φανάρια σαν του Sandero, τα πίσω κάθετα φωτιστικά σώματα αλά «Volvo», οι ράγες οροφής που τοποθετούνται και κάθετα (όπως στο νέο Sandero Stepway) και τα μεγάλα πλευρικά παράθυρα, από τη μεσαία κολόνα και πίσω.

Όπως αναφέρει η Dacia, το Jogger είναι ένα απλό και μοντέρνο όνομα που μπορεί ο καθένας να το προφέρει και είναι καθολικά κατανοητό. Αντιπροσωπεύει το δυναμισμό, τη θετική ενέργεια και το δραστήριο πνεύμα. Το επίθεμα «er» όπως στο Duster, εμπνέει τη στιβαρότητα και την αντοχή του μικρομεσαίου SUV της Dacia.

Για το εσωτερικό του δεν υπάρχει καμία εικόνα, ωστόσο αναμένεται να είναι παρόμοιο με του νέου Sandero, ενώ θα προσφέρει άνετους χώρους για 5 ή 7 επιβάτες. Πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές και για τους κινητήρες, όμως θεωρείται βέβαιο ότι θα εξοπλίζεται με τους 1.0 TCe 90 hp και 1.0 TCe 100 hp LPG. Η προσθήκη του ντίζελ 1.5 Blue dCi θα ήταν ιδανική, εφόσον προορίζεται για αυξημένες μεταφορικές ανάγκες.

Get it on Google Play Download on the App Store