Συγκλονιστικό το DS E-Tense Performance των 815 PS

Η DS Automobiles, η premium γαλλική μάρκα του ομίλου της Stellantis, ετοιμάζει πυρετωδώς τα νέα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Άλλωστε όπως έχει δηλώσει από το 2024 θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική!

Η νέα εποχή της μάρκας φέρνει νέα πρωτότυπα αυτοκίνητα που πραγματικά σε εντυπωσιάζουν με την εμφάνισή τους, αλλά και με τις δυνατότητές τους. Ένα τρανό παράδειγμα είναι το E-Tense Performance concept, που γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2016 στην έκθεση της Γενεύης. Σε αυτή την πεπατημένη κινήθηκαν οι σχεδιαστές, παρουσιάζοντας μας ένα εξαιρετικά φουτουριστικό παρουσιαστικό, που ταιριάζει γάντι με τις εξωπραγματικές επιδόσεις του νέου concept μοντέλου. Σύμφωνα με την DS το πρωτότυπο αυτοκίνητο διαθέτει ένα ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο, με το σύστημα κίνησης να προέρχεται από την Formula E. Υπάρχουν δυο ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός και πίσω άξονα που συνδυαστικά αποδίδουν 815 ίππους και ασύλληπτη ροπή 8.000 Nm! H μπαταρία που τροφοδοτεί με ενέργεια τα δυο μοτέρ βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο του πατώματος, εξασφαλίζοντας έτσι ιδανική κατανομή βάρους. Μάλιστα η ανάρτηση είναι σεταρισμένη κατά τέτοιο τρόπο που εξασφαλίζει πρόσφυση σε κάθε είδους οδόστρωμα.

Το επίσης απίστευτο στοιχείο του DS E-Tense Performance, είναι πως έχει δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας 600 kW. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία το αυτοκίνητο μπορεί να φρενάρει αποκλειστικά και μόνο με την ανάκτηση, ωστόσο για λόγους ασφαλείας υπάρχει πλήρες σύστημα πέδησης. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις η DS δεν μας έδωσε αναλυτικές πληροφορίες, δηλώνοντας μόνο πως το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2 δλ.! Οι δοκιμές του πρωτότυπου θα ξεκινήσουν εντός του μήνα και πίσω από το τιμόνι του θα βρεθούν οι πρωταθλητές της Formula E Jean-Éric Vergne και Antonio Felix da Costa.

Get it on Google Play Download on the App Store