Δυνάμωσε η νέα Porsche Macan GTS (+video)

Η Porsche Macan GTS (τα αρχικά των λέξεων Grand Turismo Sport) είναι η πλέον σπορ έκδοση της Macan, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την γκάμα του πολυτελούς SUV.

Δείτε ακόμα: «Τρένο» 650 ίππων η νέα Porsche 911 Turbo S

Η νέα Macan GTS, τοποθετείται ανάμεσα στις Macan S και Macan Turbo, έχοντας περισσότερη δύναμη από το μοντέλο που αντικαθιστά, με τον 2,9 λίτρων, V6 κινητήρα να αποδίδει 380 ίππους (+20 άλογα από την προηγούμενη Macan GTS) και 520 Nm ροπής διαθέσιμα από τις μόλις 1.750 σ.α.λ. (500 Nm απέδιδε το προηγούμενο μοντέλο). Ο ισχυρός κινητήρας συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο PDK διπλού συμπλέκτη, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 4,7 δλ. (-0,3 δλ.) όταν εξοπλίζεται με το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 261 χλμ./ώρα!

Το καλύτερο πάτημα στο δρόμο της νέας Porsche Macan GTS εξασφαλίζει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, Porsche Active Suspension Management, η οποία έχει ρυθμιστεί για τις επιδόσεις του μοντέλου, με χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 15 χλστ., ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει κι η ενεργή αερανάρτηση που επιτρέπει επιπλέον μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 10 χλστ., ενώ υπάρχουν και ειδικοί τροχοί 20 ιντσών RS Spyder. Για το ακαριαίο φρενάρισμα του πολυτελούς SUV, έχουν τοποθετηθεί δίσκοι 360 χιλιοστών μπροστά και 330 χιλιοστών πίσω.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση τώρα, η νέα Macan GTS ξεχωρίζει με τους ελαφρώς ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τις μαύρες ενθέσεις με το λογότυπο Macan στα πλαϊνά του αμαξώματος, ενώ κερασάκι στην τούρτα είναι ο διαχύτης στο πίσω μέρος με τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, αλλά και η ενσωματωμένη αεροτομή, ψηλά τοποθετημένη στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμη με χειροκίνητο κιβώτιο η Porsche 911

Στo cockpit της Macan GTS διακρίνονται οι επενδύσεις Alcantara στο κέντρο των ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων καθισμάτων, στην κεντρική κονσόλα, στο υποβραχιόνιο, αλλά και στις επενδύσεις των θυρών. Ο σπορ χαρακτήρας του πολυτελούς SUV ενισχύεται από τις μεταλλικές ενθέσεις, αλλά και από το 3άκτινο σπορ τιμόνι, ενώ στον πλούσιο προαιρετικό εξοπλισμό, βρίσκουμε το ποιοτικό ηχοσύστημα της Bose, σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού, ιονιστή αέρα, καθώς και θερμαινόμενο παρμπρίζ. Στην αγορά της Γερμανίας η Porsche Macan GTS κοστίζει 77.880 ευρώ και είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store