Επίσημο: Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer!

H πρώτη γενιά της BMW Σειρά 2 Active Tourer μας είχε συστηθεί το 2014 κι έκτοτε είχε πουλήσει σε παγκόσμια κλίμακα περίπου μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα. Νούμερο που φαίνεται πως έπεισε τους υπευθύνους της γερμανικής μάρκας να προχωρήσουν στην κατασκευή της 2ης γενιάς της.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση τώρα, η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer ξεχωρίζει με το πιο αθλητικό παρουσιαστικό της, όπου έντονες ακμές διατρέχουν το προφίλ του αμαξώματος. Σήμα κατατεθέν όπως και σε όλες τις BMW πλέον είναι η εμφατική μάσκα με τις μεγάλες γρίλιες, ενώ καλοδεχούμενα είναι και τα πιο λεπτά κι αιχμηρά LED φωτιστικά σώματα, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Στο οπίσθιο τμήμα του αυτοκινήτου οι πιο παρατηρητικοί θα διαπιστώσετε πως οι σχεδιαστές αποφάσισαν να λεπτύνουν ελαφρώς τις πίσω κολώνες του αμαξώματος σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν περαιτέρω την σπορτίφ εμφάνισή του. Σε επίπεδο διαστάσεων, η νέα Σειρά 2 Active Tourer έχει μεγαλώσει συγκριτικά με το μοντέλο που αντικαθιστά. Αναλυτικότερα το μήκος του νέου μοντέλου ανέρχεται στα 4.386 χλστ. (+32 χλστ.), το πλάτος αγγίζει τα 1.824 χλστ. (+24 χλστ.), με το ύψος να φτάνει τα 1.576 χλστ. (+21 χλστ.), με το μεταξόνιο να παραμένει αμετάβλητο στα 2.670 χλστ. Ανάλογα με την έκδοση η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer εξοπλίζεται με ζάντες 16 ή 17 ιντσών, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό θα είναι διαθέσιμες και 19άρες ζάντες. Σε ότι αφορά τις χρωματικές επιλογές, ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ 2 μη μεταλλικών χρωμάτων και 9 μεταλλικών!

Μοντέρνο και πολυτελές το εσωτερικό με τεράστιο πάνελ οθονών!

Περνώντας στην καμπίνα της νέας Σειρά 2 Active Tourer, ο οδηγός θα εντυπωσιαστεί από το νέο και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό της. Κυρίαρχο στοιχείο είναι το τεράστιο κυρτό panel που αποτελείται από το ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και την 8η γενιά του iDrive συστήματος infotainment που διαθέτει οθόνη 10,7 ιντσών. Το τελευταίο μάλιστα διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα πλοήγησης, ενώ διαθέτει και τα αναβαθμισμένα συστήματα Android Auto και Apple Car Play. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως οι περισσότεροι φυσικοί διακόπτες και τα κουμπιά έχουν περάσει στο παρελθόν με τις περισσότερες λειτουργίες να ελέγχονται μέσω της οθόνης, αλλά και το αιωρούμενο υποβραχιόνιο! Σε ότι αφορά τους χώρους και σύμφωνα πάντα με την BMW πέντε επιβάτες θα βολευτούν με μεγαλύτερη άνεση συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, με το πίσω κάθισμα να είναι συρόμενο κατά 13 εκατοστά. Χαρακτηριστικό που αυξάνει τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ κατά 90 λίτρα, με το συνολικό όγκο να αγγίζει τα 470 λίτρα. 

Τέσσερις κινητήριες επιλογές κατά το λανσάρισμα

Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer θα είναι διαθέσιμη κατά το λανσάρισμά της με 4 επιλογές κινητήρων. Στη βάση της γκάμας τοποθετείται η έκδοση 218i με τον 1.500άρη 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης με ισχύ 136 ίππων και 230 Nm ροπής. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9 δλ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 214 χλμ./ώρα.  Η έκδοση 220i έχει τον ίδιο κινητήρα, αλλά ενσωματώνει παράλληλα και 48βόλτο ήπιο υβριδικό σύστημα με ισχύ 170 ίππων και ροπή 280 Nm. Σε αυτή την περίπτωση τα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 8,1 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα είναι 221 χλμ./ώρα! Αμέσως μετά εντάσσεται η έκδοση 223i με έναν ήπια υβριδικό 2λίτρο turbo κινητήρα 218 ίππων και 360 Nm ροπής. Εδώ οι επιδόσεις είναι πιο εκρηκτικές αφού η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7 δλ., με το κοντέρ να τερματίζει στα 241 χλμ./ώρα. Οι δυο κινητήρες μέσω της ήπιας υβριδικής υποβοήθησης ενισχύονται κατά 19 ίππους κατά την πλήρη επιτάχυνση. Παρά τον «αφορισμό» του πετρελαίου από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες η BMW προσφέρει και μια μοναδική πετρελαιοκίνητη έκδοση για την νέα Σειρά 2 Active Tourer. Αυτή είναι η 218d, στην οποία ένας 2λίτρος turbodiesel παράγει 150 ίππους και 360 Nm ροπής. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (Steptronic). Η γκάμα των κινητήρων θα επεκταθεί το επόμενο καλοκαίρι καθώς η BMW θα λανσάρει δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, με 245 και 326 ίππους, με την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία να ανέρχεται στα 80 χιλιόμετρα!

Get it on Google Play Download on the App Store