Η Ferrari επιστρέφει στο Le Mans με την 499P (+video)

Μετά από μακρά περίοδο αναμονής, η Ferrari παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό hypercar και επέστρεψε στις κορυφαίες κατηγορίες των αγώνων αντοχής. Η 499P θα αγωνίζεται από του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), συμμετέχοντας στην κλάση Le Mans Hypercar και στοχεύοντας τόσο στην κατάκτηση του τίτλου, όσο και τη νίκη στον πολυθρύλητο 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Η 499P («499» εκ των κυβικών εκατοστών κάθε κυλίνδρου και «P» εκ του «Prototype») αποκαλύφθηκε στο Ferrari Finali Mondiali, στην Ίμολα, αντλώντας έμπνευση από τη σημερινή Daytona SP3 και χρωματικές κατευθύνσεις από την 312PB των αρχών 70’s, καθώς με κόκκινο και κίτρινο χρώμα έτρεχε τότε η Ferrari στους αγώνες αντοχής. Τα δύο αυτοκίνητα θα φέρουν τους αριθμούς αγώνων #50 και #51, με το πρώτο να αντιπροσωπεύει μισό αιώνα από την τελευταία φορά που το «Cavallino» αγωνίστηκε σε αγώνες κορυφαίας κατηγορίας στο Le Mans (το 51 είναι συμβολικός αριθμός, που χρησιμοποιείται από τη Ferrari στους αγώνες αντοχής).

Η 499P κινείται από ένα υβριδικό σύνολο, που απαρτίζεται από έναν 3.0 V6 twinturbo με περιεχόμενη γωνία 120 μοιρών και ηλεκτροκινητήρα. Το θερμικό μοτέρ τοποθετείται στο κέντρο και παράγει 680 ίππους, ενώ το ηλεκτρικό μπροστά με ισχύ 272 ίππων. Μια μπαταρία 900 Volt, προερχόμενη από τα μονοθέσια της Scuderia στη Formula 1, τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος συνδυαστικά με τον βενζινοκινητήρα παράγει 680 ίππους. Το υβριδικό σύνολο καθιστά εν μέρει τετρακίνητη την 499P, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας αρχίζει να συνεισφέρει μετά τα 120 χλμ./ώρα. Από αυτό το όριο και πάνω η ισχύς του 3.0 V6 twinturbo αυξομειώνεται αναλόγως του επιπέδου φόρτισης, ώστε συνολικά ο οδηγός να έχει στη διάθεσή του 680 άλογα (μέχρι τα 120 χλμ./ώρα, δηλαδή, 680 ίππους παράγει μόνο ο βενζινοκινητήρας).

Ένα 7άρι σειριακό κιβώτιο αναλαμβάνει τη μετάδοση της ισχύος, έχοντας κάνει -όπως και ολόκληρη η 499P- πάνω από 12.000 χλμ. δοκιμών. Το ντεμπούτο της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του ερχόμενου Μαρτίου,  κατά τη διάρκεια των 1.000 μιλίων του Sebring που θα ανοίξει τη νέα σεζόν του  WEC.

Get it on Google Play Download on the App Store