Νέα Ferrari SP38: Μία και μοναδική

Η Ferrari παρουσίασε με κάθε επισημότητα τη νέα της δημιουργία η οποία είναι μία και μοναδική κυριολεκτικά. Η Ferrari SP38 όπως είναι η πλήρης ονομασία της, αποτελεί ακόμη ένα one-off (μοναδικό δηλαδή) supercar από το Μαρανέλο, το οποίο θα καταλήξει στο γκαράζ ενός ιδιοκτήτη στο Φιοράνο, όπου έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: Οι Ferrari έρχονται Ελλάδα

Η Ferrari SP38 είναι δημιούργημα του Design Centre και για την κατασκευή της οι σχεδιαστές της βασίστηκαν στην 488 GTB, έχοντας φυσικά στην άκρη του μυαλού τους τις απαιτήσεις του αγοραστή της, ο οποίος έχει εμμονή με τους αγώνες αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τη Ferrari η SP38 μπορεί να οδηγηθεί τόσο στην πίστα όσο και στο δρόμο, παραμένοντας πιστή στις αρχές της μάρκας.

Η SP38 είναι βαμμένες σε κόκκινο χρώμα και κύρια χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της αποτελούν τα μικρά φώτα LED εμπρός (είναι όσο πιο λεπτά γινόταν), η γραμμή της οροφής, το κάλυμμα του μοτέρ (εμπνευσμένο από την F40) αλλά και το πίσω μέρος με τις ψηλά τοποθετημένες εξατμίσεις. Οι ζάντες αλουμινίου είναι ειδικά σχεδιασμένες για την περίσταση, ενώ υπάρχουν μαύρες επιφάνειες περιμετρικά του αυτοκινήτου και απουσιάζει η εισαγωγή αέρα στο άνω μέρος των πίσω φτερών.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, αυτό είναι tailor made, που σημαίνει πως η Ferrari το έφερε στις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη της, χωρίς ωστόσο να δίνει εικόνες από αυτό, αφήνοντάς μας με την περιέργεια. Με την περιέργεια μας αφήνει και όσον αφορά στο μοτέρ του, στο οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά.

Διαβάστε επίσης: Εκπαιδευτής οδήγησης τράκαρε Ferrari με Lamborghini (+videos)

Για την ιστορία να πούμε πως η Ferrari SP38 θα παρουσιαστεί ζωντανά στο κοινό κατά τη διάρκεια του Concorso d’Eleganza Villa d’Este το οποίο θα γίνει αυτό το Σάββατο.

Get it on Google Play Download on the App Store