Ο Μαέστρο Bocelli «τραγουδάει» για το νέο Fiat 500

Πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε στην Ιταλία για να οδηγήσουμε τα νέα Fiat 500Χ Hybrid και Tipo Hybrid, καθώς και για την παρουσίαση του νέου Fiat 500 «La Prima by Bocelli», όπου είχαμε την τιμή και τη χαρά να δούμε από κοντά και να ακούσουμε τις υπέροχες φωνές των Andrea και Matteo Bocelli. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της της παρουσίασης «Setting a new Tempo», ο CEO της Fiat και CMO της Stellantis, κ. Olivier Francois αναφέρθηκε στο γρήγορο ρυθμό με τον οποίο η Ιταλική μάρκα κινείται στο δρόμο της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης, αλλά και στην ξεχωριστή συνεργασία με την οικογένεια Bocelli, η οποία οδήγησε στη δημιουργία του νέου 500 «La Prima by Bocelli», αλλά και του νέου συστήματος ήχου υψηλής πιστότητας JBL Premium Audio Mastered by Bocelli.

Μαζί με τον Μαέστρο Andrea Bocelli και τον γιο του -επίσης μουσικό- Matteo Bocelli, ο κ. Francois παρουσίασε το νέο 500 «La Prima by Bocelli», το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που εξοπλίζεται με την καινοτόμα τεχνολογία της JBL, «Virtual Venues». Μέσω μιας αποκλειστικής συνέντευξης, ο Ιταλός τενόρος εξήγησε τη δημιουργία αυτού του συστήματος υψηλής πιστότητας, το οποίο ρυθμίστηκε έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με την αθόρυβη μετακίνηση που προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως το νέο 500.

Η προηγμένη τεχνολογία «Virtual Venues» της JBL εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον Μαέστρο Bocelli ώστε να προσφέρει μια νέα εμπειρία ήχου, ιδανική για ένα αθόρυβο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως το νέο Fiat 500. Το σύστημα προσφέρει τέσσερα προγράμματα που δημιουργούν συνθήκες αντίστοιχες με μέρη που ο Ιταλός τενόρος αγαπά να απολαμβάνει τη μουσική:

  • «My Music Room» το οποίο μετατρέπει το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε ένα δωμάτιο με «ζεστό» ήχο. Όπως εξηγεί και ο Μαέστρος: «Είναι ο αγαπημένος μου χώρος για να ακούω μουσική στο σπίτι. Ένας φιλικός και ζεστός χώρος αφιερωμένος στην ακουστική τελειότητα.»
  • «My Recording Studio» «Το σύστημα προσομοιώνει την ακουστική του προσωπικού μου studio ηχογράφησης, ένα χώρο τεχνολογίας που επιτρέπει στον καλλιτέχνη να αναζητήσει την τελειότητα», σημειώνει ο Μαέστρος.
  • «G. Verdi Opera House» το πρόγραμμα δίνει στον ακροατή την καλύτερη θέση σε ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία για τη μουσική, την Όπερα Giuseppe Verdi στην Πίζα. «Εκεί έκανα το ντεμπούτο μου και αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη από άποψη ηχητικής στον κόσμο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο 500 δίνει μια πολύ καλή γεύση από αυτό το μοναδικό χώρο», αναφέρει ο Bocelli.
  • «My Open-air Arena» η ατμόσφαιρα και η δυναμική μια συναυλίας σε ανοικτό χώρο παίρνει ζωή από τη συγκεκριμένη επιλογή στο σύστημα της JBL. «Η ακουστική έχει εμπνευστεί από το ‘Teatro del Silenzio’,που βρίσκεται στην Τοσκάνη και δίνει την τέλεια δυναμική και ενέργεια που παίρνει κανείς από μια συναυλία σε ανοικτό χώρο», συμπληρώνει ο Μαέστρο.

Παράλληλα με τα τέσσερα παραπάνω προγράμματα, το JBL Premium Audio Mastered by Bocelli διαθέτει επιπλέον λειτουργίες, όπως την «έξυπνη» διαμόρφωση του ήχου σύμφωνα με την ταχύτητα αλλά και τους ήχους που υπάρχουν μέσα στην καμπίνα. Το σύστημα έχει εξελιχθεί ώστε να λειτουργεί άψογα τόσο στην έκδοση hatchback του 500, όσο και την cabrio.

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500, έχει ήδη κατακτήσει 30 βραβεία, ενώ αποτελεί το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης σε 11 Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ενώ παράλληλα είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο ηλεκτρικό όχημα ανεξαρτήτου κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη.

Το νέο 500 έχει συμβάλει τα μέγιστα στην πορεία εξηλεκτρισμού της Fiat, η οποία σε συνδυασμό με τα 500-Panda Hybrid και 500X-Tipo Hybrid 48V, πλέον διαθέτει μια 100% εξηλεκτρισμένη γκάμα. Την ίδια στιγμή η Ιταλική μάρκα επιταχύνει ακόμα περισσότερο την κίνηση της προς τη νέα εποχή του αυτοκινήτου. Από το 2024 κάθε νέο Fiat θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, ενώ από το 2027 η FIAT θα αποχαιρετήσει τα ορυκτά καύσιμα στην Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store