Ο νέος «ταύρος» της Fiat στα αγροτικά

Η Fiat είναι γνωστή στην Ελλάδα και για τα Pickup μοντέλα της, παλαιότερα με το Fiorino, μετέπειτα με το Strada και τελευταία με το Fullback, το οποίο αποτελούσε ένα Mitsubishi L200 με τα σήματα της Fiat. Στην Ευρώπη η Fiat μπορεί να μην έχει τώρα εκπρόσωπο στα «αγροτικά», όμως στη Νότια Αμερική είναι χρόνια δημοφιλής, με μοντέλα όπως το Strada και το Toro. Το τελευταίο (Toro σημαίνει ταύρος) λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2016 και σήμερα παρουσιάστηκε πλήρως αναβαθμισμένο σε σχεδιασμό, τεχνολογία και κινητήρες.

Το ανανεωμένο Toro διαθέτει ακόμα πιο δυναμικό σχεδιασμό μέσω των αλλαγών στο εμπρός και πίσω άκρο του αμαξώματος (προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα και μάσκα). Πιο μεγάλη διαφορά συναντάται στο εσωτερικό, το οποίο παραπέμπει σε αμερικανικά pickup, λόγω κυρίως του σχεδιασμού της κεντρικής κονσόλας. Σε αυτή κυριαρχεί η μεγάλη κάθετη οθόνη των 10,1 ιντσών (υπάρχει και 8,4 ιντσών) του συστήματος πολυμέσων. Επίσης, εξοπλίζεται και με νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη των 7 ιντσών. Επιπλέον, εφοδιάζεται με Full LED φώτα και με τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης της λωρίδας, ανεβαίνοντας έτσι σημαντικά σε τεχνολογία και ασφάλεια.

Κάτω από το μυώδες εμπρός καπό του, τοποθετείται για πρώτη φορά ένας καινούργιος 1.300άρης turbo βενζίνης/αιθανόλης, με απόδοση 185 ίππων και 270 Nm ροπής (με την αιθανόλη). Η γκάμα των μηχανικών συνόλων περιλαμβάνει ακόμα τον ατμοσφαιρικό 1.800άρη των 139 ίππων και τον 2.0 λτ. turbo diesel των 170 ίππων και 350 Nm ροπής. Oι κινητήρες των 1.8 λτ. και 1.3 λτ. συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ ο ντίζελ με 9άρι αυτόματο. Επίσης, το πετρελαιοκίνητο Toro διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης.

Get it on Google Play Download on the App Store