Το Fiat Topolino επιστρέφει με βάση το Citroen Ami!

Ένα από τα πιο ιστορικά ονόματα της αυτοκίνησης επιστρέφει! Το Fiat Topolino είναι και πάλι μαζί μας, χάρις στην αμέριστη συνδρομή του Citroen Ami.

To νέο «Ποντικάκι» είναι επί της ουσίας το ίδιο αυτοκίνητο με τον λιλιπούτειο Γάλλο, ξεχωρίζοντας από τις ρετρό πινελιές που του έδωσαν οι σχεδιαστές της Fiat. Τα εμπρός φανάρια και τα καλύμματα των τροχών αποτίνουν φόρο τιμής στο Topolino της δεκαετίας του 50, ενώ το ίδιο ισχύει για την υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή, το φιστικί χρώμα του αμαξώματος και η απουσία θυρών, οι οποίες αντικαθίστανται από δυο σχοινιά (χαρακτηριστικό κάποιων εκδόσεων στο τότε Topolino)! H ευάερη και ευήλια διαμόρφωση της καμπίνας μας επιτρέπει να δούμε και τις ρετρό επενδύσεις στα καθίσματα, καθώς ακόμα οι Ιταλοί δεν δίνουν άλλη φωτογραφία του νέου Topolino.

Ανακοινώσεις δεν έχουμε ούτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν χρειάζονται κιόλας. Το νέο Topolino είναι ταυτόσημο με το Citroen Ami, όπως και το Opel Rocks-e. Η τριμερής αυτή έχει μήκος 2.410 χλστ., πλάτος 1.360 χλστ., ύψος 1.525 χλστ. και μεταξόνιο 1.728 χλστ. Είναι αυστηρά 2θέσιο, με αποθηκευτικούς χώρους 64 λίτρων, δηλαδή για τα πολύ απαραίτητα. Την κίνηση του βάρους 471 κιλών αμαξώματος (μπορεί το Topolino να είναι ελαφρύτερο, λόγω θυρών) αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 8 ίππων και 9,6 Nm ροπής, το οποίο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης. Οι επιδόσεις του είναι αναμενόμενα αργές, αφού επιταχύνει από στάση έως την τελική ταχύτητα των 45 χλμ./ώρα σε 10 δλ. Η αυτονομία φτάνει τα 75 χιλιόμετρα, με μεικτή κατανάλωση 11,9 kWh/100 χλμ. 

Δεδομένης της εμπορικής αποτυχίας που απολαμβάνει το Ami, και μόνο το όνομα του Topolino εγγυάται πως η Fiat έχει στα χέρια της ένα τουλάχιστον ισάξιο «σουξέ».

Get it on Google Play Download on the App Store