Φινετσάτο το νέο Citroen C5 Aircross

Το γαλλικό C-SUV ανανεώθηκε και ταυτόχρονα ωρίμασε, προκειμένου να γίνει πιο δυναμικό και κομψό. Ήδη από το λανσάρισμά του το 2018, το Citroen C5 Aircross  κατάφερε να ξεχωρίσει σε πολλούς τομείς και έχοντας αυτά ως προίκα, περνάει στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του.

Η φρεσκαρισμένη εκδοχή του μεγάλου Aircross διακοσμείται από τη νέα εκδοχή του εμβλήματος της μάρκας, το οποίο σταδιακά αποκτά την «ανεξαρτησία» του και αποσπάται από τα φώτα ημέρας. Πλέον, το έμβλημα εμφανίζεται σε μαύρη απόχρωση με χρώμιο, τη στιγμή που η νέα ταυτότητα της φίρμας, διαφαίνεται από τα φώτα ημέρας LED, σχήματος V. Το πλάτος του εμπρός μέρους τονίζεται από τη νέα σχεδίαση του αεραγωγού στον προφυλακτήρα, ενώ η ποδιά το κάνει πιο δυναμικό.Στο προφίλ προσέχουμε αμέσως τις νέες ζάντες αλουμινίου με τη διχρωμία και το διαμαντέ φινίρισμα, ενώ τον δικό τους τόνο δίνουν τα καλύμματα των καθρεπτών σε μαύρη μεταλλική απόχρωση. Διατίθενται, μάλιστα, στον βασικό εξοπλισμό.

Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζουν εκ νέου τα φώτα LED, τρισδιάστατα, όπως είναι, άλλωστε και στο εμπρός. Οι διαστάσεις του είναι 4.500 χλστ. μήκος, 1.840 χλστ. πλάτος, 1.670 χλστ. ύψο και 2.730 χλστ. μεταξόνιο, εγγυώμενες κορυφαίους χώρους εντός της καμπίνας. Εκεί, δηλαδή, που ξεχωρίζει η νέα αιωρούμενη κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών, με τον οδηγό να έχει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Η κλίση της οθόνης βελτιώνει την εργονομία και ο οδηγός δεν χρειάζεται να χαμηλώνει το βλέμμα του για να επιλέξει κάποιες ρυθμίσεις, δίνοντάς του τη δυνατότητα να είναι ακόμα πιο προσεκτικός. Ούτως ή άλλως ο εξοπλισμός προσφέρει 20 συστήματα υποβοήθησης, όπως το Highway Driver Assist, ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, που συνδυάζει το προσαρμοζόμενο Cruise Control με τη λειτουργία Stop & Go και το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας.

Citroen C5 Aircross εσωτερικό

 

Το νέο Citroen C5 Aircross προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων, ξεκινώντας από τον  1.2 λτ. PureTech 130 hp βενζίνης με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (BVM6 ή EAT8), για τον diesel 1.5 λτ. BlueHDi 130 hp με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο σχέσεων (BVM6 ή EAT8) και τον plug-in hybrid 225 hp με αυτόματο κιβώτιο σχέσεων e-EAT8. Αξίζει να τονιστεί πως στην τελευταία περίπτωση, το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά σε ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα, παρέχοντας άμεση ροπή 320 Nm. Η αυτονομία του αγγίζει τα 55 χιλιόμετρα και η φόρτισή του μπορεί να γίνει συν τοις άλλοις με τη χρήση wallbox, με την όλη διαδικασία να διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα προγραμματισμού της μέσω της εφαρμογής MyCitroen.

Το νέο Citroen C5 Aircross αναμένεται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store